fbpx

Mestarikokkien temppuja, jotka paljastetaan vain kulinaarisissa kouluissa

Ammattilaiskokeilla on hihassaan useita temppuja, joita maallikko ei välttämättä tiedä. Kuinka valmistaa todella hyvä pihvi? Entä koko kana? Artikkelissa voit lukea mestarikokkien temppuista, jotka paljastetaan vain kulinaarisissa kouluissa.

Triki kuharskih mojstrov, ki jih razkrijejo le na kulinaričnih šolah:

Popoln steak

Za popoln steak morate paziti, da ga ne pečete mrzlega. Vsaj dve uri pred toplotno obdelavo ga vzemite iz hladilnika, da dobi sobno temperaturo.

Odličen steak
Odličen steak

Sočno meso

Težko je pripraviti meso, ki je dovolj pečeno, hkrati pa ostane sočno. Pomaga vam lahko ta preprost trik: meso preprosto namočite v slanici. V tri kozarce vode dodajte četrtino kozarca soli in isto količino sladkorja. Meso namočite v slanico ter ga pustite v hladilniku za 8 ur.

Lahko krhko testo

Če želite narediti res lahko krhko testo, vzemite jajca in maslo iz hladilnika en dan prej.

Riba s hrustljavo skorjico

Ko pripravljate ribo na žaru, jo na tanko premažite z majonezo. Tako bo dobila hrustljavo skorjico.

Hrustljava riba
Hrustljava riba

Odlična kremna juha

Za bolj kremast okus zelenjavne juhe zelenjavo najprej popražite na olivnem olju. Nato jo skuhajte in zmiksajte.

Najboljše palačinke

Za boljše palačinke v maso dodajte dve žlici kisle smetane.

LUE LISÄÄ: Recept: to je doma narejene Nutella!

Kislo smetano dodajte masi za palačinke
Kislo smetano dodajte masi za palačinke

Popolna jajca na oko

Za popolna jajca na oko se morate držati treh pravil: uporabiti morate ponev z debelim dnom, dodati dovolj masla ter peči na nizki temperaturi.

Hrustljava skorja na kruhu

Če kruh pripravljate doma, imate morda težavo, da je velikokrat premalo pečen ali pa preveč. To lahko popravite tako, da v pečico postavite posodo z vodo. Vlaga bo na kruhu naredila hrustljavo skorjico.

Pražena čebula

Za lepo praženo čebulo uporabite olje in maslo ter nujno dodajte sol. Slednja pomaga, da se čebula hitreje razpusti in jo nekoliko karamelizira.

Sladkor je lahko tudi začimba.

Sladkor lahko uporabimo tudi zunaj okvira sladic. Z njim lahko izboljšate paradižnikovo omako ali solato. Pazite le, da ne pretiravate.

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.