fbpx

Turistična kmetija Breg

Zimski čas, čas kratkih dni in dolgih plaščev, hladnega vremena in toplih napitkov, smučanja in ... uživanja toplega sonca v Goriških brdih. Najraje se podamo proti Golemu Brdu, kjer v strmih klancih najdemo turistično kmetijo Breg, leta 2005 razglašeno za najlepšo slovensko turistično kmetijo. V ...

Perustiedot
Osoite
Turistična kmetija Breg
Breg pri Golem Brdu 3
Dobro
Ajoittaa
ob petkih zvečer, sobotah in nedeljah
Ottaa yhteyttä
(05) 304 25 55

Zimski čas, čas kratkih dni in dolgih plaščev, hladnega vremena in toplih napitkov, smučanja in … uživanja toplega sonca v Goriških brdih. Najraje se podamo proti Golemu Brdu, kjer v strmih klancih najdemo turistično kmetijo Breg, leta 2005 razglašeno za najlepšo slovensko turistično kmetijo. V prijetnem okolju in le ob vikendih nas bo kar pogrelo, če se nam bo le uspelo prebiti prek strmega asfaltnega klanca, kajti pred kmetijo bomo le težko našli prostor za avto, ki ga bo potrebno pustiti malce nižje na bregu. Vzpon nam bo prav gotovo prebudil lakoto, zato se bomo brez težav prepustili priporočilom osebja, morda pa jih kar povprašamo po degustacijskem meniju, ki nam bo prikazal kulinarične razsežnosti Goriških brd. Mineštre nam bodo postregli na različne načine, obvezno moramo poskusiti bruskete s paradižnikom in domačim pršutom ali pa zagrizimo v ogromen njok, polnjen z aromatičnimi zelišči. Pri glavnih jedeh so v Bregu zelo dosledni glede mesnih okusov, ki jih pripravljajo z domačo zelenjavo. Briška prehranska tradicija so krompirjeve torte, sadni njoki ali tipične furlanske frike. Prav tako nam bodo teknili toč s pršutom in belo polento, cvrča ali golaž z belo polento. Če jih bomo obiskali v času kolin, nam bodo v Bregu postregli s čisto pravo markandelo s svežim domačim kruhom. Če nas vse to še ni ogrelo, zaprosimo za katero od žganj …

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.