Osana kesäkuun CITY CHEF -keittiöakatemiaamme hemmottelimme itseämme kevyillä kala- ja äyriäisherkuilla ja tuoreilla jälkiruokilla. Katso rytmi kuvagalleriassa!
Vse poletje so na naših krožnikih več ali manj lahke in sveže jedi, ki nam jih ponuja narava. Ker zunaj že pošteno diši po poletju, smo v tokratni CITY CEF -keittoakatemia zavihali rokave in se prepustili izurjenim kuharskim mojstrom iz Kaval Group-a.
Skupaj s chefom Draganom Marjanovičem iz gostilnice Kaval smo pripravili nekaj odličnih morskih specialitet: brancinov carpaccio, morsko buzaro ter testenine z lisičkami in popečenim škampom. Slaščičarski mojster Grega Rode iz slaščičarne in kavarne Lolita nas je pod svojo taktirko vodil pri pripravi rožičevega flana s suhim sadjem ter suffle-ja s svežim sadjem.
Kulinarično popotovanje smo začeli z elegantnim, osvežilnim koktajlom Martini Royale in ob sladici zaključili s slastno penino Martini Asti. Predstavili sta se tudi vinarja: Štokelj ja Petrič iz sončnih pobočij Vipavske doline. Uradna voda City CHEF kuharske akademije oli Pit.
Auttamaan organisaatiossa CITY CEF -keittoakatemia se zahvaljujemo:
Siemensin kodinkoneet, Pit, Kaval Group, Merit international, vina Štokelj ja Petrič.
Fotografije: Anže Vrabl