Osana ruoanlaittoakatemiaamme meillä oli hauskaa valmistaa parsaa yhdessä Velikopaline kovajuusto trničin kanssa. Katso rytmi kuvagalleriassa!
Aprilska akademija je bila navihano pomladno obarvana. V jedi smo vključili prve pomladne pridelke in jih začinili kot v starih časih. Pod budnim očesom kuharja Dragana Marjanoviča alkaen gostilnice Kaval smo pripravljali šparglje s trničem in druge dobrote. Za začetek smo se lotili priprave hobotnice v solati z regratom, sledila je špargljeva kremna juha, pa rižota s šparglji, gamberi in trničem ter špargljevi snopiči v hrustljavi panceti in regratovo solato s krompirjem ter bučnim oljem. S slaščičarskim mojstrom Grego Rodetom alkaen slaščičarnice Lolita pa smo pripravili okusen špargljev sladoled in slastno borovničevo pito po babičinem receptu. Med akademijo se je predstavila tudi vinska klet Tilia. Uradna voda dogodka je bila Pit.
Auttamaan organisaatiossa CITY CEF -keittoakatemia se zahvaljujemo:
Siemensin kodinkoneet, Pit, Kaval Group, Trnic ja Vina Tilia.
Valokuvat: Ana Če