Ruokailetko täydellisessä pimeydessä, jossa sinun täytyy löytää itsesi ilman avainaistia - näköä? Sinun täytyy kaataa itsellesi lasillinen vettä, leikata ja syödä ruoka lautaselta ja mennä tarjoilijan luo hakemaan aperitiivi. Kuulostaako pelottavalta? Kaukana siitä. Ennen kaikkea se on ainutlaatuinen kokemus ja kehosi uskomattomien kykyjen tunteminen. Poikkeuksellinen aistillinen ja kulinaarinen kokemus illallisesta pimeässä (Dinner In The Dark) on nyt saatavilla myös Ljubljanassa
Slovenska cesta 34
Ljubljana
Zdaj vam po doživetje in okušanje odlične hrane v temi ni treba v Paris, London, New York ali katero od drugih velemest. V prijetni atmosferi ljubljanskega hotela Slon lahko od 1. junija dalje vsak večer uživate v vodenem razvajanju brbončic s pomočjo izkušenega moderatorja in štirihodnim menijem, ki ga pripravlja chef Janez Šetina.
Vemo, da se ob izgubi enega od čutov izjemno hitro okrepijo drugi senzorji v našem telesu. Tako je tudi pri doživetju Večerje v temi (Dinner In The Dark). Izkušnja spremeni pogled posameznika na hrano in uživanje v njej. Jedi na krožniku posameznika prepričajo zgolj z okusom, vonjem in teksturo, ne smemo pa pozabiti tudi na dotik. Dotikanje hrane v uglednih restavracijah ni primerno, tu pa prej ali slej vsak obupa nad priborom in izkoristi svoje prste. Gre za izkušnjo, ki nikogar ne pusti ravnodušnega, sploh če je otroško radoveden in odprt za novosti.
Ideja o prehranjevanju v temi izvira iz Francije, ko je pred dvema desetletjema Michel Reilhac prvi začel s konceptom ‘okus črne barve’. Z leti se je koncept razvijal in nadgrajeval v različne smeri. Danes po velemestih sveta najdemo številne restavracije s ponudbo ‘večerja v temi’, ki so ali del edine verige tovrstnih restavracij Dans le Noir? ali pa so v celoti samostojne in edinstvene, tako kot je ljubljanska.
Lisää tietoa:
dinnerinthedark.si