fbpx

Via Mala

Gostilna Via Mala, ki se nahaja v Mariboru, je ena redkih gostiln, kjer nam ponujajo pristno švicarsko kulinariko in kjer nas z veseljem postrežejo. Švicarske gostilne so prijetne in domače in tako so opremili mariborsko gostilno tudi lastniki Via Male. Prevladujeta les in oprema, ki pripomoreta k toplemu in predvsem ...

Perustiedot
Osoite
Via Mala
Cesta XIV. divizije 73
Maribor
Yhteys
Ajoittaa
ponedeljek, sreda, četrtek, petek, sobota od 11. do 21. ure, torek zaprto, nedelja in prazniki od 11. do 15. ure
Ottaa yhteyttä
(02) 471 21 80

Gostilna Via Mala, ki se nahaja v Mariboru, je ena redkih gostiln, kjer nam ponujajo pristno švicarsko kulinariko in kjer nas z veseljem postrežejo. Švicarske gostilne so prijetne in domače in tako so opremili mariborsko gostilno tudi lastniki Via Male. Prevladujeta les in oprema, ki pripomoreta k toplemu in predvsem domačemu vzdušju. Na letnem vrtu lahko kulinariko naenkrat preizkuša štirinajst oseb, medtem ko je v simpatični notranjosti prostora za petdeset oseb. Kot se za švicarsko restavracijo spodobi, je v ponudbi tudi sir. Med specialitetami izpostavljajo meso po züriško, to je narezano meso z gobicami, ramstek na zeliščnem maslu z zelenjavo, pečen sir, skutini žepki z gorgonzolo in špecli, ki so doma narejene testenine. Posebno zanimiva jed je raklet. To je raztopljen sir s krompirjem, obložen z ananasom, jabolki in zelenjavo, vse skupaj pa spečeno v pečici. Pripravljajo tudi domačo tipično švicarsko česnovo in paradižnikovo kremno juho, telečja jetrca, špecle po domače, rösti in ostale dobrote. Od sladic največkrat ponujajo čokoladni parfee, ki je kot doma narejen sladoled v vanilijevi omaki s čokoladnim pecivom, skutine žepke v čežani, vinski šodo in čokoladni fondi. Vsak dan je v času kosila na voljo kar sedemnajst švicarsko obarvanih menijev, tako da lahko prav vsak najde nekaj zase.

Edellinen
Välimeren

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.