Paistetut persikat, jotka on täytetty tuorejuustolla ja karamellitäytteellä? Kyllä kiitos! Usko minua, ne ovat niin hyviä kuin kuulostavat.
Da so pečene breskve izvrstna sladica, vam najbrž ni treba posebej razlagati. Kaj pa se zgodi, če temu dodamo še sirovo kremo in pa karamelni preliv? Dobimo nekaj božanskega in popolnega za poletne popoldneve! Poskusite, ne bo vam žal! Za piko na i lahko to sladico postrežete s kepico vaniljevega sladoleda.
Recept: pečene breskve, polnjene s sirovo kremo in karamelnim prelivom
Ainesosat
- 4 večje breskve
- 180 g tuorejuustoa
- 50 g karamelnega preliva
- 1/2 tl vaniljauutetta
- 1 srednje veliko jajce
- 2 navadna piškota za drobtine
- 4 čajne žičke karamelnega preliva
Valmistautuminen
Pečico predhodno segrejte na 170 stopinj Celzija. Z manjšim ostrim nožem odrežite spodnji del breskve, da lahko stoji. Nato previdno izdolbite njeno sredico, vključno s koščico, tako da vam ostane njeno “ogrodje”.
V srednji veliki skledi zmešajte kremni sir do gladkega, dodajte karamelni preliv, vaniljev ekstrakt in jajce ter dobro premešajte, da dobite notno maso. S to nato napolnite vsako breskev, postavite na manjši pekač in pecite 25 minut. Vzemite iz pečice in pustite, da se pečene breskve ohladijo na sobno temperaturo.
Preden postrežete, po breskvah razdrobite dva piškota in pokapljajte s karamelnim prelivom. Pa sladek dober tek!
Pripravo pečenih breskev s sirovo kremo in karamelnim prelivom si lahko ogledate tudi v priloženem videu.