U francuskoj tvornici čokolade Alain Ducasse pobrinuli su se da ovogodišnji blagdani budu još slađi. Naime, od suhog voća i orašastih plodova prelivenih čokoladom napravili su dijelove božićnog drvca koje sami sastavljate.
20 centimetrov visoko drevesce se sestavi iz šestih okroglih čokoladnih diskov, v katerih so oreščki in suho sadje organske pridelave, ki služijo kot okraski drevesca. Luknje v sredini diskov omogočajo, da jih drugega za drugim zložite na čokoladni drog, ki predstavlja deblo drevesca. Osnova drevesca je debelejša čokoladna podloga, što ga čini čokoladno drevesce stabilno. S priloženimi rokavicami pa kot pravi slastičar zagotovite, da se vam čokolada pri sestavljanju drevesca ne bo topila zaradi toplote, ki jo oddajate skozi prste. Pri Alain Ducasse so mislili na vse, kajne?
Sestavljanje čokoladnega božičnega drevesca je lahko projekt, ki se ga lotite z družino ali pa s prijatelji v tem sezona praznika, ko je druženje z najdražjimi naša prioriteta.
ČITAJ VIŠE: Ideje za darove za muškarce: najbolji darovi za njega
Čokoladnega božičnega drevesa morda še niste imeli, kako dolgo pa bi se lahko zadržali, preden bi ga pojedli?
http://www.lechocolat-alainducasse.com/en/christmas-tree-dark