Kada naše omiljeno proljetno povrće zablista u obliku brze, jednostavne i ukusne zaprške. Evo recepta za pečenje šparoga s govedinom koje možete poslužiti s jasmin rižom ili ukusnim azijskim rezancima.
Špargljev stir fry z govedino je dišeča spomladanska jed, polna mamljivih azijskih okusov. Preden se lotimo njene priprave, skuhamo jasminov riž oziroma riževe ali jajčne rezance. Kakor nam najbolj diši…
Recept za špargljev stir fry z govedino:
Sastojci:
- ¼ šalice temeljca za juhu
- 1 ½ žličice umaka od kamenica
- 1 ½ žličice soja umaka
- 2 žličice naribanog svježeg đumbira
- 2 žličice protisnutog češnjaka
- 4 žličice maslinovog ulja
- 350 g govedine
- 350 g svježih šparoga narezati na tri dijela
- 1 srednja crvena paprika, narezana na male trakice
- ½ žličice paprike
- 1 glavica luka, izrezana na trakice
Upute za pripremu:
Prvih pet sestavin vržemo v skledo in dobro premešamo. V veliki ponvi segrejemo dve žlički olja, dodamo goveje meso in pečemo približno 2 minuti. Zrezek nato odstranimo iz ponve. Iz ponve odstranimo tudi vso odvečno tekočino in jo ponovno postavimo na ogenj. Dodamo še dve žlički olja in nanj stresemo šparglje in rdečo papriko. Pečemo približno 2 minuti, nato dodamo čebulo in papriko v prahu. Zmanjšamo ogenj in v ponev prilijemo zmes z jušno osnovo. Kuhamo 3 minute, nato v ponev vrnemo goveje meso (po želji narezano na koščke) in kuhamo še približno eno minuto. Dober tek!