Izoštrite nepce - European Food Summit će i 2019. okupiti velike kulinarske umove u srcu Ljubljane. Moći ćete poslušati inspirativne kulinarske priče slovenskih i stranih govornika te sudjelovati u događanjima poput stručnog simpozija, kulinarskog obilaska ljubljanskih kulturnih hramova i znamenitosti, nezaboravne doživljajne večere u čarobnoj atmosferi, gurmanske skijaške utrke na Krvavac i još mnogo toga. Vrijedno je prisustvovati ovakvom "ukusnom" događaju.
Poznavalci okusne hrane zagotovo veste, da začetki današnjega kulinaričnega dogodka European Food Summit (Evropski simpozij hrane) datiraju iz godine 2009, kada je slovenski vinar Danilo Steyer organiziral prvo smučarsko tekmo gostincev in vinarjev na mariborskem Pohorju.
Leta 2010 je bila tekma ponovno organiziran, a zadnjič v tej organizaciji in na lokaciji pod Pohorjem. Na pobudo Tomaža Kavčiča in Deana Dubokoviča je od leta 2016 European Food Summit (Evropski simpozij hrane) takšen, kot ga danas znamo.
Jer organizatorji dogodka (Jezeršek gostinstvo, Turizam Ljubljana i STO i sponzorji) postati najpomembnejši kulinarični dogodek v regiji, iz leta v leto presenetijo z zanimivim programom.
V štirih dneh se bodo zvrstili številni dogodki, uključujući strokovni simpozij pod vodstvom Ane Roš in Andree Petrinja, kulinarični sprehod z ljubljanskimi kuharskimi mojstri po kulturnih hramih i znamenitostih, predpremiera najbolj kulinarične tržnice, nepozabna doživljajska večerja v čarobnem ambientu, smučarska tekma na Krvavi i više puno više.
Zagotovite si svoje mesto, jer je povpraševanje zelo visoko.
Više informacija:
foodsummit.eu