fbpx

GASTRUNAULT COSMIK SLADOLED: liofilizirani sladoled koji se nikada ne topi

"Smrznuti sladoled" ili liofilizirani sladoled nije nov koncept, jer su ga sa sobom na Mjesec nosili i astronauti misije Apollo 11. No, takav sladoled nije bio osobito ukusan. Do danas.

Cosmik Freeze-Dried Ice Cream je pripravljen s procesom liofilizacije, ki s sušenjem in zmrzovanjem odstrani vodo iz organskih snovi, hkrati pa ohrani njihovo strukturo in sestavo. Postopek je počasen in porabi 3-krat več energije kot konvencionalno ‘sušenje’ živil, zato ga uporabljamo za občutljive in drage izdelke. Liofilizacija temelji na zamrznitvi vode, čemur sledi zmanjševanje tlaka in dodajanje dovolj velike količine toplote, da zamrznjena voda v materialu sublimira neposredno iz trdnega v plinasto agregatno stanje.

Sladoled pripravljen s procesom liofilizacije
Sladoled, pripravljen s procesom liofilizacije

Cosmik Freeze-Dried Ice Cream ima seveda velike prednosti pred konvencionalnim sladoledom. A svoje življenje začne kot popolnoma običajen naravni sladoled narejen in 100-odstotno naravnih sestavin brez dodatkov. Potem mu dodajo ščepec soli in ga obdelajo s posebnim zamrzovalnikom za liofilizacijo.

Gastronaut Ice Cream | Freeze-dried for adventure

Robert Collignon is raising funds for Gastronaut Ice Cream | Freeze-dried for adventure on Kickstarter! The world’s first artisanal freeze-dried ice cream. Organic and unmeltable, so you can enjoy premium ice cream anywhere on the planet.

Rezultat je sladoled, ki mu ni treba biti v hladilniku in ga lahko posledično uživate kjerkoli. Trenutno so na voljo štirje različni okusi.

Više informacija

Više informacija:
cosmik.com

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.