fbpx

Grad Bled

KULINARIČNO POTOVANJE PO GRAJSKIH KOTIČKIH Na Blejski grad se splača povzpeti, tudi če niste lačni. Skoraj do vrat se lahko pripeljete z avtom, vzdržljivejši pa naj jo mahnejo peš po divjih poteh nad jezerom. V tem primeru si boste morda celo zaželeli nekaj prigrizniti. V Restavraciji Grad prijazno ...

Osnovne informacije
Adresa
Grad Bled
Grajska cesta 61
blijeda
Veza
Raspored
vsak dan od 9. do 22. ure
Kontakt
(04) 574 16 07

KULINARIČNO POTOVANJE PO GRAJSKIH KOTIČKIH

Na Blejski grad se splača povzpeti, tudi če niste lačni. Skoraj do vrat se lahko pripeljete z avtom, vzdržljivejši pa naj jo mahnejo peš po divjih poteh nad jezerom. V tem primeru si boste morda celo zaželeli nekaj prigrizniti. V Restavraciji Grad prijazno postrežejo naključnim sprehajalcem, v še ne premrzlih jesenskih dneh velja izkoristiti sončne žarke in posedeti na terasi, ki se dviga visoko in strmo nad jezersko gladino. Prava romantika, pod vami lesketajoča se voda, v ozadju kulisa mogočnih gora s Triglavom, kozarček vrhunskega vina in skrbno izbrani grižljaji … Grajsko kulinarično dogodivščino pa lahko tudi vnaprej načrtujete in si privoščite tako imenovan “Moving Dinner”, pri čemer vas bodo na določenih postojankah čakale skrbno pripravljene jedi in pijače. Že pred vzponom na grad se boste lahko pogreli s šilcem žganega, takole za korajžo, pred grajsko blagajno pa prve napore potolažili s česnovim kruhom, klobaso in zaseko. Pri grajski tiskarni vas bodo čakale obložene divjačinske rezine in pri zeliščarju gosta ješprenčkova juha. Kdor bo še zmogel, bo lahko v grajski kleti poskusil file zlatovščice na žaru in vse skupaj v viteški dvorani poplaknil s kuhanim vinom ali vročim čajem. In za konec še grofičina sladica s pogledom na srebrnkasto jezersko gladino…

Previous
La Cantina

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.