Slavko Adamlje prava je legenda slovenske kuhinje. Nebrojene nagrade na raznim kuharskim natjecanjima, susretima i na kraju, ali ne manje važno, kuharska olimpijada odlična su potvrda njegovog restorana Hana u Viču. Gostilna Hana zapravo je praktično utjelovljenje njegove knjige Kuhinja Slovenije, koja izlazi godinama...
Tbilisijska 85
Ljubljana
Slavko Adamlje je prava legenda slovenske kulinarike. Ničkoliko nagrad na različnih kuharskih tekmovanjih, srečanjih ter nenazadnje kuharska olimpijada so odlična popotnica njegovi restavraciji Hana na Viču. Gostilna Hana je pravzaprav praktično utelešenje njegove knjige Kuhinja Slovenije, ki je izšla že leta 2000. Adamljetova kuhinja predstavlja neke vrste preobrazbo tradicionalne slovenske kuhinje. Poudarek je na lahkotnosti jedi, ki so v izvirniku za naše želodčke lahko zelo naporne, predvsem pa je pomembna izbira sestavin, kajti brez dobrih sestavin se lahko še tako dober koncept jedi popolnoma pokvari. Ob teh predpostavkah nam bo torej gotovo prijal izbor jedi po naročilu ali z menijske ponudbe. Poskusiti moramo nekatere zanimive okuse, kot so lignji, polnjeni z bakalarjem, ali prekajeno postrv z jabolki za predjed. Morda se na začetku raje odločimo za toplo rižoto z rumeno bučo in zeliščnim sirom, pri juhah pa ne moremo zgrešiti s koruzno kremno juho s kraljevim rakom. Mesna ponudba je raznolika, od fazana z brstičnim ohrovtom in tartufi, prek gosjih jeter z mandlji v pomarančni omaki, vse do različnih govejih in žrebičkovih mesnih krožnikov. Tudi ljubitelji morskih jedi bodo lahko zadovoljni z na različne načine pripravljenimi svežimi ribami, tuninimi steaki ter raki. Obvezno povprašajmo tudi za jedi iz sezonske ponudbe.