Recept za tart s jabukama bez pečenja savršen je za jesen, kada jabuka ima u izobilju i navečer želimo nešto slatko. Probajte nešto novo i u društvu najmilijih pripremite zdravu slasticu koja ne zahtijeva pečenje i u trenu nestaje s tanjura...
Bi kos jabolčne tortice? Prehajanje letnih časov nas opomni, da se je treba umiriti in si vzeti čas za družino in prijatelje. In le kaj je lahko lepšega kot jesensko druženje v kuhinji in preizkušanje novih receptov? Tukaj je recept za jabolčno tortico brez pečenja, nad katero boste zagotovo navdušeni …
ČITAJ VIŠE: Jesenski recept: ukusni lećini gulaš s batatama i bundevom
Recept za zdravo jabolčno tortico brez pečenja
Sastojci:
- 3 datlji
- 1 skodelica oreščkov
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 čajna žličica meda
- ½ skodelice čokoladnih koščkov
- ¼ skodelice (mandljevega) mleka
- 2 jabolki, narezani na tanke rezine
upute
V električnem mešalniku zmeljemo 3 datlje (pred tem jim odstranimo koščice), skodelico oreščkov, žličko vaniljevega izvlečka, žličko medu (lahko tudi agavinega sirupa) in žlico vode. Dobro zmeljemo in z maso obložimo manjšo keramično posodico.
Čokoladne koščke in mandljevo mleko stopimo v parni kopeli in nato s čokoladno mešanico prekrijemo dno tortice. Postavimo v hladilnik in pustimo, da se mešanica strdi.
Dve jabolki operemo in narežemo na tanke rezine. Z njimi obložimo vrh tortice in postrežemo. Tortico po želji posujemo s cimetom. Dober tek!