fbpx

Kako ispeći najbolje kolačiće na svijetu?

Najboljši piškot vašega življenja

Kakve kolačiće najviše volite? Mekano i za žvakanje ili tanko i hrskavo? Kad bi barem postojao recept za keks koji bi zadovoljio sve ukuse, zar ne? Čak i ako na ovo moramo još malo pričekati, konačno smo saznali koji su trikovi pomoću kojih možemo ispeći kolačiće po vlastitom ukusu. Pa da vidimo što znanost kaže o tome kako ispeći najbolji kolačić u našem životu...

Veš, kako speči najboljši piškot na svetu? Znanost ima odgovor! Znanost? Znanost in kulinarika sta vsekakor povezani področji in najbrž se strinjate, da je najlepše eksperimentirati prav v kuhinji. Ker se bližajo prazniki in ker nam znanost lahko ponudi marsikateri odgovor na vprašanja, povezana s pripravo, kuhanjem in peko hrane, smo tokrat raziskali, kakšni kuharski triki se skrivajo za peko popolnih piškotov.

Mmm, čas je za piškote!
Mmm, čas je za piškote!

Hrustljavi, mehki, tanki, napihnjeni … Vsak piškot ima svojo majhno skrivnost. Pa poglejmo, kaj je treba dodati klasičnemu receptu za piškote, da ti postanejo …

ČITAJ VIŠE: Jesenski recept: ukusni lećini gulaš s batatama i bundevom

Mehki: dodajte 2 dodatni skodelici moke.
Hrustljavi z mehko sredico: uporabite ¼ čajne žličke pecilnega praška in ¼ čajne žličke sode bikarbone.
Rjavo zapečeni: pečico nastavite na več kot 180 stopinj.
Žvečljivi: uporabite večnamensko moko.

Triki za popolne piškote
Triki za popolne piškote

Prav takšni kot iz trgovine: namesto masla uporabite margarino.
Debeli in manj hrustljavi: zmes zamrznite in jo dajte iz zamrzovalnika 30 minut pred peko.
Kot torta: uporabite več sode bikarbone, ki piškote dobesedno napihne.
Še boljši: če boste maso pred peko zamrznili za 24 ur, bodo imeli piškoti še več okusa.
Poenoteni: če vas skrbi videz piškotov, polovico sladkorja nadomestite z agavinim sirupom.

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.