U Trbovlju se gladni želudac može razmaziti u gostionici Martin. Stari dio gostionice uređen je u primorskom stilu, mala poslovna prostorija posebno je pogodna za druženje s poslovnim partnerima. Njihova kulinarska ponuda počinje tradicionalnim zasavskim jelima i nastavlja se klasičnom europskom kuhinjom. Krenimo od carpaccia...
Partizanska cesta 49
Trbovlje
V Trbovljah lahko lačne želodčke razvajamo v gostilni Martin. Stari del gostilne je urejen v primorskem slogu, mala poslovna soba je primerna predvsem za druženje s poslovnimi partnerji. Njihova kulinarična ponudba se začenja s tradicionalnimi zasavskimi jedmi in nadaljuje s klasično evropsko kuhinjo. Začnemo lahko s karpačem iz hobotnice na mladi solati s paradižnikovim kisom in parmezanom, jelenovim pršutom s sadjem ali kozicami z muslinsko omako. Za tiste, ki obrok najraje začnejo s juho, bo prav posebna kremna česnova juha s škampovim repkom. Pri Martinu na svoj račun pridejo ljubitelji morske hrane − pripravijo nam gratinirane kapesante s pršutom in sirom, file postrvi v šampanjski omaki s koruznimi kroglicami in file brancina na širokih rezancih s črnimi tartufi. Gostilna Martin je sedež zasavskega slow food omizja, zato je pri njih pestra tudi ponudba počasnega prehranjevanja. Za začetek skutin zeliščni kanape, bučna juha s tartufi, bučnim tatarom in kruhovimi kroglicami ter domači špinačni njoki s pršutom. V vrhuncu nas postrežejo z jagnječjo zarebrnico s sušenim paradižnikom na grahovem pireju in medaljonom divjega prašiča s suhimi slivami, orehi in kostanjem. Jedilnik se spreminja v skladu z letnimi časi. Pri vsem tem pa poskrbijo, da na koncu ostane še kaj prostora za kuhane fige v vinu in medu z jagodno zmrzlino in sladko balzamično kremo. Po dobrem obroku pa hop na zasavski Triglav − Kum ali, če je energije malo manj, na obisk v zasavski muzej, ki razkriva zgodovino zasavskih rudarjev.