fbpx

Ošterija Pri oljki

Ljubljanski nakupovalni kolos nas marsikdaj spravi že skoraj na rob obupa. Takrat si želimo le, da bi lahko pobegnili nekam, kjer čas teče počasneje in kjer nas s svojo domačo kuharijo še vedno razvaja nona s Primorske. Skoraj neverjetno se sliši, a Pri oljki se nam lahko zgodi prav to. Pogled na jedilni list nam ...

Osnovne informacije
Adresa
Ošterija Pri oljki
BTC City, Šmartinska 152
Ljubljana
Raspored
od ponedeljka do sobote od 9. do 22. ure, sobote od 8. do 22. ure, nedelja in prazniki od 9. do 15. ure
Kontakt
(01) 541 00 63

Ljubljanski nakupovalni kolos nas marsikdaj spravi že skoraj na rob obupa. Takrat si želimo le, da bi lahko pobegnili nekam, kjer čas teče počasneje in kjer nas s svojo domačo kuharijo še vedno razvaja nona s Primorske. Skoraj neverjetno se sliši, a Pri oljki se nam lahko zgodi prav to. Pogled na jedilni list nam približa primorski del naše deželice, še posebej je občutiti tisti “gušt” ob tipičnih briških jedeh, kot so “toč iz klobas s pečencem”, frtalje z zelišči in pršutom ali domači “šalam” v kisu. Za začetno “guštiranje” si privoščimo katero od dobrot iz domače pršutarne, najraje s kakšnim koščkom parmezana in seveda ob kozarčku rdečega vina domače pridelave. Že samo to bi bilo dovolj in težaven obisk centra Ljubljane bi bil rešen, a vseeno se poglobimo še malce bolj v ponudbo “ošterije”, kjer najdemo juhe, ki jih krona zelenjavna mineštra, poseben “gušt” pa ima tudi jota, še posebej, če v sebi skriva klobaso domače pridelave. Testenine nam nudijo z omakami, ki v sebi skrivajo vse od osnovnih paradižnikov, prek jurčkov in špargljev, pa do žlahtnih tartufov, včasih jim dela družbo še kakšen košček pancete, pršuta ali roastbeefa. Naša virtualna nona iz Cityparka poskrbi tudi za vegetarijance, z izborom popečene zelenjave, jurčkov ter sirov, zanemariti pa ne smemo niti velike ponudbe solat, ki so delno vezane na sezono. A tudi pravi mesojedci pridejo na svoj račun ob obilni ponudbi biftkov in ramsteakov s pridihom Primorske. Nona se bo potrudila tudi pri morskih jedeh, prav tako pri kakšnem kosu divjačine, ob koncu pojedine pa prav gotovo ne bomo vstali od mize, dokler ne bomo do konca pojedli domače panakote, jabolčnega zavitka ali katere druge sladke pregrehe.

Previous
Prego

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.