Ljubitelji Nutelle, opet ste došli na svoje. Ovaj put smo vam pripremili recept za božanstveni Nutella mousse koji će vas razmaziti svojom nježnom teksturom!
Hitro po zalogo Nutelle, ki jo skrivate v shrambi, in preizkusite ta preprost recept za Nutellin mousse, ki je (pričakovano) zares odličen. Bogat, kremast in vreden vsake žlice.
ČITAJ VIŠE: Recept: nutella torta sa samo tri sastojka, grijeha vrijedna!
Sestavine – Nutellin mousse:
- 230 gramov kremnega sira (sobna temperatura)
- 3/4 skodelice Nutelle (kupljene ali domaća izrada)
- 1 šalica šećera u prahu
- 1 šalica vrhnja za šlag
- 3 žlice šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- vrhnje za šlag
- 2 žlici praženih lešnikov
- 2 žlici sesekljane temne čokolade
Potek priprave – Nutellin mousse:
V večji skledi z električnim mešalcem zmešajte kremni sir, Nutello in sladkor v prahu. Mešajte tako dolgo, da nastane lahka, puhasta masa (2 do 3 minute). Maso prestavite v nekoliko manjšo skledo, v čisti večji skledi pa zdaj stepite smetano s sladkorjem in vaniljevim ekstraktom. Tretjino stepene smetane dodajte k masi z Nutello in premešajte z lopatico. Dodajte še drugo tretjino, počasi premešajte in enako naredite še z zadnjo tretjino stepene smetane. Maso razporedite v 4 do 6 kozarcev in pokrite postavite v hladilnik za 30 do 45 minut (ali pa čez noč). Preden postrežete, jih okrasite s kupčkom stepene smetane ter dvema čajnima žličkama praženih lešnikov in temne čokolade. Pa dober tek!