fbpx

Recept: kolačići Katharine Hepburn

Recept za brownije Katharine Hepburn

Pogodite koji ćemo recept predstaviti ovaj put. Recept za brownies Katharine Hepburn, poznate američke glumice poznate po ulozi u filmu Pogodi tko dolazi na večeru. Na internetu postoji više od tri tisuće recepata za brownie, no vjerojatno ga niste radili po receptu legendarne glumice. Ni ne znaš što propuštaš!

Rjavčki so povsem enostavni za pripravo in se vam težko ponesrečijo. Težko komu tudi niso všeč. Sploh če imajo še zanimivo ozadje, kot ga imajo tisti Katharine Hepburn. Recept je pred dobrimi 25 leti znamenita igralka, ki je še vedno rekorderka po številu oskarjev (štiri), bojda izdala kolumnistki Liz Smith, ki ga je tudi objavila. Od takrat se njegova priljubljenost samo še stopnjuje, in to z razlogom. Recept za edinstveno mešanico med tortico in piškoti je namreč fenomenalen.

ČITAJ VIŠE: Recept: pokladne krafne s Nutellom

Browniji Katharine Hepburn so preprosti in prefinjeni kot nekdanja igralka.
Browniji Katharine Hepburn so preprosti in prefinjeni kot nekdanja igralka.

Recept za rjavčke Katharine Hepburn:

Sestavine za rjavčke Katharine Hepburn:

  • 120 g maslaca
  • 60 g kakava v prahu (nesladkanega)
  • 40 g brašna
  • 2 jaja
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 200 g šećera
  • prstohvat soli
  • pest orehovih jedrc

Postopek priprave rjavčkov Katharine Hepburn:
Na blagem ognju v kozici počasi stopimo maslo in kakav. Med segrevanjem sestavini nekajkrat dobro premešamo, in ko nastane gladka masa, jo odstavimo. Pustimo, da se malo ohladi, potem pa jo zlijemo v večjo skledo in vanjo postopoma in posebej vmešamo obe jajci. Nato dodamo vaniljevo aromo. V drugi skledi zmešamo moko, sladkor, sol in orehova jedrca (orehe prej grobo nasekljamo) ter pretresemo v posodo s kakavovo maso. Mešamo toliko časa, da postaneta eno. Namastimo pekač in vam vlijemo maso. Pekač vstavimo v pečico, ki smo jo segreli na 170 stopinj Celzija, in pečemo med 30 in 35 minutami. Rjavčki so gotovi, ko se testo po vrhu zapeče, znotraj pa so še mokri in mehki. Ohlajene narežemo na poljubno velike kose in postrežemo. Pa dober tek!

Videorecept za rjavčke Katharine Hepburn:

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.