fbpx

Recept: čokoladna kuglica iznenađenja sa sladoledom

Recept za čokoladnč kroglo presenečenja

Tražite atraktivan desert? Onda je recept za čokoladnu kuglicu iznenađenja koja u sebi krije iznenađenje (sladoled) savršen za vas. Na prvi pogled sasvim običan desert, ali kada se prelije vrućom karamelom i čokolada se počne topiti, sladoled se otkrije unutra!

Čokoladna krogla presenečenja, ki pod čokolado skriva sladoled, bo hitro postala vaša najljubša desert. Gre za odraslo, ali bolje, hedonistično različico jajčka Kinder. Njen avtor, chef Byron Talbott, je navdih za to edinstveno sladico našel v kremnem sladoledu s sadjem. A na prvi pogled bi dejali, da je vse prej kot to. Ko pa jo oblijemo z vročo karamelo, se razgali njena notranjost, v kateri se skriva sladoled. Je to najboljša sladica vseh časov? Vsekakor spada v ožji krog favoritinj!

ČITAJ VIŠE: Recept: Japanski souffle koji je zaludio svijet

Recept za čokoladno kroglo presenečenja s sladoledom:

Sestavine za čokoladno kroglo presenečenja s sladoledom:

  • čokolada za peko (čokoladne kapljice)
  • sladoled (po želji)
  • karamela
  • sadje (po želji)
  • orehi/lešniki (po želji)
Čokoladna krogla presenečenja vas bo hitro zasvojila.
Čokoladna krogla presenečenja vas bo hitro zasvojila.

Priprava čokoladne krogle presenečenja s sladoledom:
Najprej na vodni pari stopimo čokolado in potem dodamo nekaj ekstra (čokoladnih) kapljic, da znižamo temperaturo. V nadaljevanju potrebujemo okrogel kalup. V eno polovico vlijemo čokolado, kalup zapremo in ga toliko časa nežno obračamo, da se čokolada enakomerno razporedi po steni. Modelček nato za 30 minut postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi. Vmes na nekaj minut kalup obračamo. Ohlajeno čokolado nato postavimo na segret obrnjen podstavek, da se naredi luknja. A kaj bi vam razlagali, ko pa vam lahko chef Byron Talbott to pokaže.

Više informacija

Više o autoru:
byrontalbott.com

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.