Slatkiši od bijelog sljeza. Svi pričaju o njima, ali još uvijek ne znate što su točno i gdje se nalaze. Vrijeme je da se tome stane na kraj. Naučite ih sami pripremiti kod kuće jer ćete tako ubiti dvije muhe jednim udarcem. Jednostavan recept za perece koje ćete moći iskoristiti čim se otvori sezona piknika jer su pogodni za pečenje na vatri, no ako vam se ne da do tada uvijek ih možete umočiti u vruću čokoladu ili uživati njih u "Evinom kostimu".
Sladke penice marshmallow so ameriška pogruntavščina, ki so jo k nam izvozili filmi, natančneje prizori ob ognju, ko so otroci to sladico pekli na ognju (gre za najbolj priljubljen način uživanja). Mogoče se kombinacija sladkega in dimljenega na prvi pogled ne zdi posrečena, toda dajte jim priložnost in ne bo vam žal.
ČITAJ VIŠE: Recept: oreogasmic brownies
Recept za domače penice marshmallow:
Sestavine za domače penice marshmallow:
- 2 vrečki želatine v prahu
- 8 žlic hladne vode
- 2 šalice bijelog šećera
- 2 žlički vaniljevega izvlečka (po želji)
- 0,5 skodelice mrzle vode
- prstohvat soli
- malo sladkorja v prahu
Postopek priprave domačih penic marshmallow:
Najprej s sladkorjem v prahu prekrijemo pekač. Nato v posodici z osmimi žličkami mrzle vode namočimo želatino, v kozici pa v pol skodelice vode vmešamo sladkor. Na zmernem ognju kuhamo in mešamo, dokler se ne stopi. Nato dodamo želatino in počakamo do vretja. Kozico odstavimo. Pustimo stati v skledi, da se ohladi. Dodamo še vaniljev izvleček in sol. Sledi najzamudnejši del. Z električnim mešalnikom mešamo toliko časa, da podvojimo obseg mase (nekje 15 minut). Nato maso prelijemo na pekač; plast pa naj bo debela dober centimeter (pol debeline palca). Damo na hladno in počakamo, da se toliko strdi, da se ne lepi več na prste. Maso nato le še razrežemo na poljubno velike kose in pomočimo v sladkorju v prahu, lahko pa tudi v kokosu.