fbpx

Recept: Mousse od kave i čokolade

Ima li išta bolje od toga da naša dva omiljena grijeha možemo spojiti u jedan ukusni desert? Mousse od kave i čokolade spaja najbolji okus i mirise oba sastojka, a desert se može pripremiti u smiješno kratkom vremenu.

Se vam ob misli na kavno-čokoladni mousse že kaj cedijo sline? Mehka in kremasta sladica je primerna kot dessert tako po slavnostni večerji kot tudi za lenobno sladkanje na kavču. Sedaj pa veselo na delo zavihajmo rokave.

Sestavine kavno čokoladni mousse :

  • 2 žlice maslaca
  • 120 g crne čokolade
  • pol žličke kave
  • 2 jaja
  • 3 žlice šećera
  • pol žličke vanilijevega sladkorja
  • pola šalice vrhnja za šlag

Priprava kavno čokoladnega moussa:

V zmrzovalnik postavimo za kratek čas skodelico, ki jo bomo kasneje uporabili za stepanje smetane. Nato v posodi na pari skupaj stopimo maslo, čokolado in kavo (priporočamo enostavno tehniko bagnomaria). Ko se sestavine stopijo, jih pustimo za kakšno minuto, da se ohladijo. Sedaj lahko zmesi dodamo tudi 2 rumenjaka in vse skupaj premešamo, nato pa zmes postavimo v hladilnik. Medtem, ko se nam zmes hladi lahko v drugi posodi stepemo sneg iz 2 beljakov in dodamo 2 žlici sladkorja. Sedaj lahko iz hladilnika vzamemo skodelico, ki smo jo na začetku postavili v hladilnik in v njej stepemo smetano z 1 žlico sladkorja in vaniljinim sladkorjem. Nato iz hladilnika vzamemo tudi kavno-čokoladno zmes in ji primešamo sneg iz beljakov ter nato dodajmo še stepeno smetano. Tako, odličen mousse je pripravljen.

Slasten kavno-čokoladni mousse.
Slasten kavno-čokoladni mousse.

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.