fbpx

Recept: Napolitanska sladoledna rolada

Zašto ne spojiti klasičnu izvrsnu roladu i sladoled? Kako pripremiti božanstvenu napuljsku sladolednu roladu, u nastavku.

Imamo recept za vas božansko neapeljsko sladoledno rulado, ki vas nikakor ne bo razočarala.

Neapeljska sladoledna rulada
Neapeljska sladoledna rulada

Sestavine za neapeljsko sladoledno rulado:

  • 6 večjih jajc
  • 200 g šećera
  • 2 žlice ulja
  • 2 čajni žlički vaniljevega ekstrakta
  • 60 g večnamenske moke
  • 60 g kakava v prahu
  • 2 žličice praška za pecivo
  • ¼ žličice soli
  • 475 g zmehčanega čokoladnega sladoleda
  • 475 g zmehčanega jagodnega sladoleda
  • 475 g zmehčanega vaniljevega sladoleda
  • 350 g čokolade
  • 480 ml vrhnja

Priprava neapeljske sladoledne rulade:

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pekač obložite s papirjem za peko in ga namažite. V večji skledi stepajte jajca, da postanejo penasta (približno 2 minuti). Dodajte sladkor, olje in vaniljo. Mešajte, da dobite homogeno maso. Dodajte moko, kakav v prahu, pecilni prašek in sol. Zmešajte z lopatico. Testo prelijte v pekač, pecite 12 minut oziroma toliko časa, dokler testo ni pečeno. Razgrnite kuhinjsko krpo in jo potresite s kakavom. Pripravljeno testo obrnite na kuhinjsko krpo, odstranite papir za peko in s pomočjo krpe testo zvijte v rulado. Postavite v hladilnik za 1 uro, da se ohladi. Ohlajeno testo odvijte in namažite s sladoledom, ki ga drugega poleg drugega enakomerno razporedite po testu – najprej čokoladni sladoled, nato jagodni in nato še vaniljev. Sladoled poravnajte in pazite, da ne premešate okusov. Testo zvijte v rulado, tokrat brez krpe. Postavite v zamrzovalnik vsaj za 3 ure ali čez noč.
Čokolado zdrobite v srednjo veliko skledo in prelijte z vročo smetano. Mešajte, da se čokolada stopi in da dobite gladek preliv. Rulado položite na mrežo in prelijte s čokoladnim prelivom. Postavite v zamrzovalnik za 30 minut. Pa dober tek.

Priprema neapeljske sladoledne rulade možete pogledati i u priloženom videu:

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.