Kuhano vino je konstanta prosinca, ali sve je popularniji i njegov 'rođak' punč, voćno aromatično piće koje je jednako prikladno za hladne zimske večeri. Iskoristite sezonu citrusa i pripremite domaći punč od naranče koji grije i dočarava blagdansku atmosferu.
Pripravite si aromatičen in omamno dišeč pomarančni punč! Veseli december i Kuhano vino sta kot rit in srajca, zato marsikdo pozabi, da obstaja še ena alkoholno piće, ki ravno tako, če ne še bolj, prija na mrzle zimske popoldneve in večere – punč.
ČITAJ VIŠE: Recept za najbolje kuhano vino
Domači pomarančni punč bo prijal po sprehodih, po aktivnostih na prostem, ob sproščenem pogovoru s prijatelji, u božićno vrijeme in na zabavah. Poskrbel bo, da vam bo za veseli december še bolj lepo in toplo.
Recept za domači pomarančni punč:
Sestavine za domači pomarančni punč:
- 400 ml belega vina
- 8 pomaranč
- 2 limuna
- 80 g rjavega sladkorja
- 80 ml ruma
- 4 klinčki
Postopek priprave domačega pomarančnega punča:
Za začetek ožamemo pomaranče in limoni. Pomarančnemu in limoninemu soku dodamo dva decilitra vode in belo vino. Primešamo sladkor, rum in klinčke ter segrejemo, a ne kuhamo. Pustimo stati 30 minut, nato pa punč precedimo in ga pred serviranjem še enkrat segrejemo. Pa na zdravje!