fbpx

Recept: Punč od naranče opojnog mirisa

Recept - pomarančni punč

Kuhano vino je konstanta prosinca, ali sve je popularniji i njegov 'rođak' punč, voćno aromatično piće koje je jednako prikladno za hladne zimske večeri. Iskoristite sezonu citrusa i pripremite domaći punč od naranče koji grije i dočarava blagdansku atmosferu.

Pripravite si aromatičen in omamno dišeč pomarančni punč! Veseli december i Kuhano vino sta kot rit in srajca, zato marsikdo pozabi, da obstaja še ena alkoholno piće, ki ravno tako, če ne še bolj, prija na mrzle zimske popoldneve in večere – punč.

ČITAJ VIŠE: Recept za najbolje kuhano vino

Namesto kuhanega vina si privoščite punč.
Namesto kuhanega vina si privoščite punč.

Domači pomarančni punč bo prijal po sprehodih, po aktivnostih na prostem, ob sproščenem pogovoru s prijatelji, u božićno vrijeme in na zabavah. Poskrbel bo, da vam bo za veseli december še bolj lepo in toplo.

Recept za domači pomarančni punč:

Sestavine za domači pomarančni punč:

  • 400 ml belega vina
  • 8 pomaranč
  • 2 limuna
  • 80 g rjavega sladkorja
  • 80 ml ruma
  • 4 klinčki

Postopek priprave domačega pomarančnega punča:
Za začetek ožamemo pomaranče in limoni. Pomarančnemu in limoninemu soku dodamo dva decilitra vode in belo vino. Primešamo sladkor, rum in klinčke ter segrejemo, a ne kuhamo. Pustimo stati 30 minut, nato pa punč precedimo in ga pred serviranjem še enkrat segrejemo. Pa na zdravje!

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.