fbpx

Recept: Okruglice od skute sa šljivama - Gorenje & chef Bine Volčič

Ovoga puta zajedno s Gorenjem predstavljamo novu kombiniranu parnu pećnicu koja je zasigurno najveća akvizicija u novoj generaciji ugradbenih kuhinjskih aparata iz Gorenja. Zbog svog sustava djelovanja, jela pripremljena u njemu zadržavaju pravilnu strukturu, kao i najveći dio vitamina i minerala. Napredni sustav kruženja zraka MultiSteam 360° ravnomjerno raspoređuje paru i osigurava nježnost i mekoću hrane. Pod maestralnom rukom chefa Bineta Volčiča ovaj put ćemo pripremati okruglice od skute sa šljivama, ali naravno ne treba zaboraviti da do 31. srpnja traje nagradna igra kojom možete osvojiti jednomjesečni online tečaj kuhanja na portalu chefa Bineta Volčiča.

Gorenje tokrat predstavlja kombinirano parno pečico, ki je največja pridobitev v sklopu nove generacije vgradnih kuhinjskih aparatov Gorenje. Zaradi sistema delovanja, ki deluje na osnovi čiste pare in izpopolnjenje tehnologije vpihovanja, v njej pripravljene jedi obdržijo pravo strukturo, zadržijo večino svojih vitaminov in mineralov, njihov okus pa je zato intenzivnejši in polnejši. V pari kuhana riba, jajca ali nežna piščančja prsa z rižem in zelenjavo tako dobijo nove dimenzije okusa, medtem pa kombinacija kuhanja v pari in pečenja na vročem zraku poskrbi za hrustljave hlebce kruha, krhke piškote nebeškega okusa ali pa karamelizirano čebulo in korenje, ki bodo še posebej razvajali naše brbončice.

Kuharski mojster Bine Volčič
Kuharski mojster Bine Volčič

Kaj je MultiSteam 360° ?

Parne pečice Gorenje uporabljajo napreden sistem kroženja zraka znan že iz funkcije MultiFlow 360°. Ko para skozi mnoge odprtinice vstopi v prostor pečenja, jo poseben ventilator enakomerno razporedi, jedi pa so tako še posebej nežne in mehke. Ena posoda vode zadošča za celoten proces kuhanja brez prekinitve − to pomeni prihranek časa in energije, pa tudi rezultati kuhanja so resnično boljši.

Nova kombinirana parna pečica Gorenje in funkcija MultiSteam 360°
Nova kombinirana parna pečica Gorenje in funkcija MultiSteam 360°

ČITAJ VIŠE: Recept: Pečena cikla s majčinom dušicom i kozjim sirom - Gorenje & chef Bine Volčič

S kombinirano parno pečico bomo tokrat pripravili skutne cmoke s slivami, pomagala pa nam bo mojstrska roka chefa Bineta Volčiča.

Sastojci (za 4 osobe):

  • 300 g skute
  • 60 g otopljenog maslaca
  • sol
  • 2 jaja
  • 100 g pšeničnega zdroba
  • 100 g bele moke
  • 12– 16 sliv
  • beli sladkor

Za preljev:

  • sladkor (po želji)
  • piment (po želji)
  • 3 žlice maslaca
  • 2 žlice krušnih mrvica

Skuto pretlačimo in gladko razmešamo s stopljenim maslom. Primešamo zdrob, jajci in toliko moke, da dobimo gladko testo, ki se ne lepi na roke. Pognetemo in pokrijemo s folijo ter pustimo počivati vsaj pol ure v hladilniku. Nato na pomokani površini oblikujemo testo v debelo klobaso, jo narežemo na in vsako sploščimo med pomokanimi dlanmi. V sploščeno testo zavijemo cele slive skupaj s peško, da sok slive ostane v sadežu. Na peško pa moramo biti pozorni, ko cmok jemo. Robove testa okoli slive dobro stisnemo in oblikujemo cmoke. Položimo jih v pekač z luknjicami enega zraven drugega in kuhamo v predogreti parni pečici na 100 stopinj okoli 15 minut.
Za serviranje v ponvi stopimo maslo, dodamo drobtine in jih prepražimo, da dobijo zlatorumeno barvo. Drobtine potresemo po cmokih. Po želji jih lahko še sladkamo in dodamo mleti piment.

Odlični skutni cmoki s slivami
Odlični skutni cmoki s slivami

Ne pozabimo! Do 31. julija odvija se nagradna igra, gdje ćemo uz točan odgovor moći dobiti jednomjesečni online tečaj kuhanja na portalu chefa Bineta Volčiča.

Više informacija

Več informacij o kombinirani parni pečici Gorenje in sistemu MultiSteam 360°:
gorenje.si 

Više informacija o Bine Volčiču:
binevolcic.si 

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.