fbpx

Recept: ukusne kocke kikirikija bez pečenja

Arašidove kocke

Svestrani maslac od kikirikija može se koristiti za mnoge stvari. Od namaza do preljeva, također ima nevjerojatan sveobuhvatni nutritivni profil. Ovaj put ćemo se počastiti slasnim zalogajima od njega, točnije finim kikiriki kockicama. Prefino pecivo može se pripremiti u nekoliko minuta i bez pečenja, ali okusom i izgledom neće zaostajati za pečenim slasticama. Dobro za prste polizati, kažemo vam!

Maslac od kikirikija je podobno kot Nutella izjemno svestran, a v nasprotju z zadnjo precej bolj zdravo in naravno. Pa zato nič manj slastno. Ste kdaj že preizkusili recept za slastne arašidove kocke, ki jih sploh ni treba peči? Če niste, bi ga morali, ker je priprava ne samo hitra in preprosta, ampak je tudi rezultat božanski, da se boste morali res držati nazaj, če boste želeli, da teh slastnih zalogajčkov kaj ostane še za goste. Ni ga čez slaščice brez pečice!

ČITAJ VIŠE: Jesenski recept: domaća pita od krušaka po receptu naših baka

Recept za arašidove kocke brez peke:

  • 1 skodelica zmehčanega masla
  • 2 šalice šećera u prahu
  • 2 skodelici zdrobljenih graham keksov
  • 1 skodelica in 4 žlice arašidovega masla
  • 1 1/2 skodelice koščkov mlečne čokolade
Prepričajte se, da po pripravi arašidovih kock le-te fotografirate, sicer boste težko dokazali, da ste jih pripravili, saj jih bo do prihoda gostov že zmanjkalo.
Prepričajte se, da po pripravi arašidovih kock le-te fotografirate, sicer boste težko dokazali, da ste jih pripravili, saj jih bo do prihoda gostov že zmanjkalo.

Navodila za pripravo arašidovih kock brez peke

V skledi najprej skupaj dobro premešate zmehčano maslo, sladkor, zdrobljene piškote in skodelico arašidovega masla. Nato namastite pekač in njegovo dno obložite s pravkar pripravljeno maso. Sledi topljenje koščkov čokolade nad soparo ali v mikrovalovni pečici skupaj s preostalim arašidovim maslom (na pol minute maso dobro premešajte). Nato s čokoladno mešanico prelijte arašidovo in postavite v hladilnik za najmanj pol ure. Preden postrežete, pecivo le še razrežite na kocke. Pa dober tek!

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.