fbpx

Recept: tatar biftek za prste polizati

Recept - tatarski biftek

Bliže nam se blagdani, a sljedeći put kad se budete pitali što pripremiti gostima, sjetite se tatarskog bifteka, mesnog namaza koji će sa stola nestati prije svega.

Tradicija veleva, da je treba med prazniki vsaj enkrat pripraviti tatarski biftek. Ne veste, kako? Potem ste prišli na pravi naslov, kajti za vas imamo recept, s katerim boste pripravili tako slasten mesni namaz, da se bo zdelo, kot da ga delate že celo življenje in je vaša specialiteta. Postrežemo ga z maslom in opečenim kruhkom.

ČITAJ VIŠE: Recept: zapečena tjestenina s mljevenim mesom i rajskim korima

Čas je, da osvojite proipravo tatarskega biftka.
Čas je, da osvojite pripravo tatarskega biftka.

Veste, od kod ime tatarski biftek? Iznašli so ga ruski nomadi, Tatari, ki so pod sedli konjev prevažali surovo meso, prej so ga posolili, saj so menili, da bo soljeno ublažilo rane konjev. Meso se je med prenašanjem zmehčalo in Tatarom je po koncu prav teknilo. In rodil se je tatarski biftek.

Recept za tatarski biftek:

Sestavine za tatarski biftek:

  • 500 g govejega fileja (lahko tudi pljučnega)
  • 1 žumanjak
  • 3 kisle kumarice
  • 0,5 čebule
  • 1 žlica kaper
  • 1 žlica senfa
  • četrt žličke soli
  • 2 prstohvata svježe mljevenog papra
  • četrt žličke čilija v prahu
  • 1 žlička sladke mlete rdeče paprike
  • 6–8 slanih inčunov (po želji)

Postopek priprave tatarskega bifteka (za 8 oseb):
Meso operemo in osušimo s kuhinjsko krpo. Odstranimo mu žilice in maščobo ter narežemo na drobne kose. Posolimo. Inčune očistimo in z vilicami zmečkamo v pasto. Čebulo in kapre olupimo, operemo in drobno sesekljamo. Drobno nasekljamo še kumarice in koščke mesa, ki pa jih lahko tudi zmeljemo. V skledi nato s kumaricami, čebulo in inčuni zmešamo gorčico, čili, papriko, sol in poper ter dodamo meso in rumenjak. Dobro premešamo. Tatarski biftek oblikujemo v kepo. Pa dober tek!

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.