Od svih toplih napitaka, topla čokolada je najslađa i najgrešnija. Poslastica koje se ne možemo zasititi, a posebno je dobra u hladnim zimskim danima. Jedan je od najpopularnijih toplih napitaka kojem je teško odoljeti, bio rijedak ili gust poput pudinga. Pa, ovaj put vam nudimo nešto drugačiji recept za toplu čokoladu. Topla čokolada na štapiću, koja može biti i poklon.
Ko zadiši po zimi, zadiši ne le po kuhanem vinu, temveč tudi po vroči čokoladi. Ker pa ste verjetno že brali recepte za Vruća čokolada, vam tokrat ponujamo alternativo. Vročo čokolado na palčki. Priprava je sila preprosta, rezultat pa božanski.
ČITAJ VIŠE: Recept: Kremasta topla čokolada s pudingom
Recept za vročo čokolado na palčki:
Sestavine za vročo čokolado na palčki:
- 200 g čokolade (mlečne, temne, jedilne …)
- 50 g šećera u prahu
- 60 ml slatkog vrhnja
- 20 g temnega kakava
Priprava vroče čokolade na palčki:
Najprej čokolado stopimo v vodni kopeli. To naredimo iz dveh posod, in sicer spodnje, večje posode, ki vsebuje vročo vodo, in zgornje, nekoliko manjše posode, ki jo postavimo na spodnjo tako, da se ne dotika vode. Vse skupaj damo na blag ogenj. V zgornjo posodo nato zlijemo sladko smetano in vanjo stresemo koščke čokolade. Rahlo mešamo, vse dokler se čokolada ne stopi. Ko je večina čokolade stopljene (nekje 2/3), posodo odstavimo in nadaljujemo z mešanjem, dokler ne dobimo homogene kremaste mase. Dodamo ji sladkor v prahu in kakav ter dobro premešamo, da spet dobimo homogeno zmes. Maso nato le še zlijemo v modelčke (kalup za led, papirčke za mafine ipd.), vstavimo palčke in pustimo čez noč, da se ohladi in strdi (ne sme biti v vlažnem prostoru). Pa dober tek!