Hrskava domaća granola zdravija je i ukusnija alternativa svim gotovim granolama i muslijima koji se nalaze na policama naših najboljih susjeda. Kako bi vam jutra bila ugodna, a doručci zdravi, pogledajte naš recept za hranjiv doručak koji će vas napuniti energijom do ručka.
Čeprav je zajtrk najpomembnejši obrok dneva, si zanj velikokrat ne vzamemo časa oziroma niti ne vemo, kaj bi zjutraj “na hitro” pojedli. Olajšajmo si izbiro in si v naprej pripravimo okusno domačo granolo…
Recept za hrustljavo domačo granolo:
Sastojci:
- 200 g zobenih pahuljica
- 200 g koruznih kosmičev
- 100 g kokosovog maslaca
- 100 g mandljev
- 50 g orehov
- 50 g mletih bučnic
- 50 g posušenih brusnic
- 100 g medu
- ½ žličice cimeta
Postupak:
Pečico nastavimo na 150 stopinj. Maslo z medom raztopimo v kozici, premešamo in začinimo s cimetom. V večji posodi zmešamo suhe sestavine z izjemo sadja in jim nato primešamo tudi masleno mešanico. Dobro premešamo in vse skupaj stresemo na pekač, ki smo ga poprej obložili s papirjem za peko. Položimo v pečico in pečemo približno pol ure. Zadnjih deset minut dodamo tudi brusnice, granolo pa med pečenjem tudi nekajkrat premešamo. Pečeno granolo ohladimo in shranimo v kozarec za shranjevanje.