Prve goste je prenovljeni hotel Bellevue nad Mariborom sprejel letos januarja. Ne le, da nam ponuja prenočišča in krasen pogled na Maribor z 1000 m nadmorske višine, v notranjosti se skriva zakladnica tradicionalne pohorske kulinarike. Restavracija Rosika nam ponuja vrsto dobrot, ki so nastale še po receptih ...
Na Slemenu 35
Pohorje
Prve goste je prenovljeni hotel Bellevue nad Mariborom sprejel letos januarja. Ne le, da nam ponuja prenočišča in krasen pogled na Maribor z 1000 m nadmorske višine, v notranjosti se skriva zakladnica tradicionalne pohorske kulinarike. Restavracija Rosika nam ponuja vrsto dobrot, ki so nastale še po receptih starih domačih jedi. Za prave užitke bodo kot nalašč pohorska bunka z mladim sirom v bučni patenadi, zaseka in meso iz tünke. Na jedilnem listu bomo našli vrsto slastnih zeliščnih, skutnih paštet in namazov iz postrvi in prosa. V njihovi ponudbi je veliko tradicionalnih jedi na žlico; pohorski pisker, telečja obara ter gobova juha z ajdovo kašo. Kot glavno jed velja poskusiti prekajena puranja prsa z brusnicami in orehi, telečjo rolado z jurčki, gratinirane sirove štruklje, bržolo v portski omaki. Specialiteta hiše so štajerska smetanova juha, bržolice v lisičkini omaki s svežimi brusnicami, kot klasično jed pa lahko poskusimo polento z bučkami. Za posladek si lahko izberemo polnjeno hruško z ajdovim sladoledom. Tukaj pa se sladkanje šele začne. Štruklji, gibanice, borovničev in jabolčni zavitek nam bodo prav tako teknili kot rožičeva torta in vsem znana pohorska omleta. Po napornem smučarskem dnevu si bomo moči nabrali z dnevnimi kosili, osvežilnimi sadnimi kupami in velikim izborom svežih solat. Marsikdo bi rekel, da so pohorske jedi skromne in pripravljene samo z eno ali dvema vrstama zelenjave, največkrat brez mesa, vendar prav zaradi svoje preprostosti in okusnosti niso bile nikoli pozabljene. Do Rosike se lahko zapeljemo z gondolo z vznožja pohorske vzpenjače, s povezavo treh sedežnic ali pa s hitre ceste zavijemo v smeri Hočkega Pohorja.