Popularnost maslaca od kikirikija u našoj zemlji raste iz dana u dan. Zato je Rok Starič, prvi slovenski proizvođač maslaca od kikirikija, stvorio vlastiti recept za prirodni maslac od kikirikija bez dodane soli, ulja ili konzervansa. Roka i njegov kremasti, ukusni i potpuno prirodni Rok's Peanut Butter možete podržati na crowdfunding platformi - Kickstarteru.
Navdušenje nad maslac od kikirikija v svetu že v več let ustrajno raste, obožuje pa ga tudi vse več Slovencev. Zaradi vsebinosti nezasićene masti i bjelančevine ga zelo radi uporabljajo tako vrhunski kot rekreativni športniki, izdredno priljubljen pa je tudi pri vegetarijancih i veganih.
Kljub temu, da je trg v ameriki zelo razvit, odkrivanje naravnega arašidovega masla brez dodatkov spominja na iskanje igle v senu. Zato se je Rok, mladi navdušenec nad zdravim načinom življenja, odločil, da pripravi svojega. Njegov trener je bil tako navdušen nad kakovostjo, da se je povpraševanje po Rokovem arašidovem maslu tako povečalo, da dandanes težko zagotovi željeno količino.
Po natančni preučitvi postopkov priprave in mnogih degustacijah je Rok našel recept, ki omogoča pripravo najokusnejšega arašidovega maslac Rok’s peanut butter. Na začetku je na terase več ur ročno luščil arašide. Danes pa jih pridobiva iz skrbno izbranih pridelovalcev iz Južne Amerike. Vsakega posebej pregleda in izbere samo tiste, ki bodo njegovemu produktu dali najboljši okus, barvo in teksturo. Naravno arašidovo maslo sedaj pripravlja po dodobra dodelanem postopku praženja in ročnega mletja, ki zahteva ogromno pozornosti.
Roka in njegovo arašidovo maslo lahko podpremo na platforme za množično financiranje – Kickstarter.
Više informacija:
www.facebook.com/rokspeanutbutter