fbpx

Voće i povrće koje nikad neće biti slađe nego u studenom

Sadje in zelenjava za november

Niste prepričani, katero sezonsko sadje in zelenjavo se ta trenutek najbolj izplača kupiti? Če iščete kuharski navdih, vam lahko pomaga knjiga Tare O’Brady "Seven Spoons: My Favorite Recipes for Any and Every Day". To so sezonska živila, ki jih priporoča in so bolj zanimiva od priprave pirekrompirja. Ta mesec se jih izplača zapisati na nakupovalni listek.

Oglejte si, katero sezonsko sadje in zelenjavo v knjigi “Seven Spoons: My Favorite Recipes for Any and Every Day” priporoča avtorica kuharskega bloga Tara O’Brady.

prokulice

prokulice
prokulice

Zaradi hladnejšega ozračja brstični ohrovt v tem času nima tako zelo izrazito grenkega okusa. Tara O’Brady priporoča, da izberete brstični ohrovt čim bolj živahne barve in ga na hitro prepražite v ponvi s sezamovim oljem, česnom in sojino omako.

mrkva

mrkva
mrkva

Sezona korenovk in gomoljnic je pravi čas, da shrambo založite s korenjem in repo. Preprosto ju lahko pripravite v juhi ali pa popražite.

Brusnice

Brusnice
Brusnice

Brusnice, bogate z antioksidanti in vitaminom C, ne preprečujejo le vnetja sečil, ampak so primerne tako za k omakam z zelenjavo in k mesu kot pri pripravljanju slaščic in kruha. Ne nazadnje pa jih lahko namočite v alkoholu; zelo dobro se podajo k džinu ali vodki.

Por

Por
Por

Popečen por se odlično poda k jajcem, porova juha pa bo še posebno prijala ob hladnejših večerih. Najboljši je tisti s svetlo zelenimi listi in čim bolj belim koreninskim delom.

ČITAJ VIŠE: Koji je najbrži način guljenja krumpira?

Luk

Luk
Luk

Čebula je jeseni in pozimi bolj zdrava kot na začetku leta. Tara O’Brady pravi, da ima v hladnejši sezoni leta debelejšo in temnejšo “kožo” in je zato bolj čvrsta ter vsebuje manj vode, zato je primernejša tudi za daljše kuhanje. Tenko nasekljano lahko pražite zraven mesa ali pa jo karamelizirajte, kar bo dodalo okus vsaki omaki.

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.