fbpx

SladoLent 2016: Lent ponovno ugošćuje najveći festival ulične hrane u Sloveniji

SladoLent 2016

SladoLent je prije šest godina bio periferni događaj Festivala Lent, no danas je korizmu bez njega teško zamisliti. SladoLent 2016. stoga je logičan nastavak kulinarske priče koju su ispisali vrhunski chefovi i mnoštvo ljudi koji poput Drave nakon oluje hrle na mariborski kulinarski festival. Od 24. lipnja do 2. srpnja 2016. ugostit će čak 27 chefova koji će Maribor ponovno pretvoriti u kulinarsku prijestolnicu Slovenije.

Važna informacija
Kada?
do
Gdje?
Usnjarska ulica, Maribor
Organizator
Facebook događaj
Ulaznica
Besplatno

Bliži se SladoLent 2016, praznik, ki na najboljši možen način slavi ulično prehrano. Ulična hrana se je pri nas prijela kot riž na dno posode, če ga med kuhanjem preveč mešamo. Izborila si je svojevrsten status in postala pravi hit, a ne muha enodnevnica, kar ne nazadnje dokazujeta Otvorena kuhinja in šesto leto zapored tudi SladoLent, največja promenada ulične prehrane v Sloveniji, ki bo tudi letos gostila velika imena slovenske kulinarike. Gostje bodo lahko izbirali med več kot 60 avtorskimi kulinaričnimi uličnimi kreacijami, ki jih bodo dopolnjevala vrhunska vina.

SladoLent 2016 je že v ''paci''.
SladoLent 2016 je že v ”paci”.

Čeprav se je finančna kriza tako kot v Festival Lent trdovratno kot packa rdečega vina v belo obleko zažrla tudi v SladoLent, pa ji ta ne more do živega. Kljub temu so nastale manjše spremembe. Težišče festivala se letos za ves čas seli v ”dnevno sobo” Maribora, to je na Trg Leona Štuklja, SladoLent pa ostaja ob dravskem obrežju. In čeprav bodo z nami velemojstri kuhinje, za njihove jedi ne potrebujete rezervacije, ne posebne toalete.

Tudi letos se gotovo obeta kaj tako nenavadnega kot ta črn hot dog.
Tudi letos se gotovo obeta kaj tako nenavadnega kot ta črn hot dog.

SladoLent je neke vrste kreativna kulinarična platforma, kjer dajo chefi domišljiji in ustvarjalnosti prosto pot. Na večer se bodo predstavili trije chefi, ki bodo lačnim gostom ponudili po dve avtorski jedi, za vina pa bodo zadolženi priznani domači vinarji (žlahtni ”big band” bo štel 24 izbranih slovenskih vinarjev). Novost je zvočna kulisa, saj bo imel vsak večer svojo glasbeno zgodbo.

ČITAJ VIŠE: Festival Lent 2016: že 24 let “lentanja” v Mariboru

Na SladoLentu vas bodo pričakale avtorske jedi, ki jih ne bo moč dobiti nikjer drugje!
Na SladoLentu vas bodo pričakale avtorske jedi, ki jih ne bo moč dobiti nikjer drugje!

Brbončice jedcev bodo znova na preizkušnji med 24. junijem in 2. julijem 2016, ko jih bodo razvajale jedi naslednjih chefov in chefinj. En trio bodo sestavljali Ana Roš (Hiša Franko), Janez Bratovž (JB Restavracija) in Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu), drugega Bine Volčič (Monstera bistro), Uroš Štefelin (Vila Podvin) in Igor Jagodić (restavracija Strelec), ki jim bodo sledili David Vračko (Restavracija Mak), Andrej Kuhar (Vila Herberstein), Luka Košir (Gostišče Grič), Borut Jovan (Šentjur), Marko Pavčnik (Pavus – Grad Tabor), Damjan Fink (Gostilna na Gradu), Boštjan Pavli (Restavracija Harfa), Peter Kovač (restavracija Maxim) in Mišo Krojsl (Rožmarin). Okuse Gorenjske bo serviral Tomaž Bolka (Gostilna Krištof), okuse Pohorja Lena Klinar in Primož Gregorič (Domačija Gora pod lipo), okuse Prekmurja Tanja in Damir Pintarič (Gostilna Rajh), okuse dolenjske kuhinje Metka in Grega Repovž (Gostilna Repovž) ter Ivan Kastelic (Dnevni bar pr’ Mrtinet) in Jure Tomič (Ošterija Debeluh in okuse Krasa in Istre Ksenija Mahorčič (Gostilna Mahorčič) ter Igor Peresson (Etna). Med novinci bodo Grega Rozman (Restavracije Lambergh), Mojmir Šiftar (Restavracija Skipass), Luka Gmajner (Galerija okusov) in Kristjan Anderlič (Restavracija Sedem). SladoLent bo potekal vsak večer od 19. ure do polnoči. Za posamezno jed boste morali odšteti 3,50 eura.

Više informacija

Više informacija:
festival-lent.si

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.