fbpx

SladoLent 2019: promenada vrhunske kuhinje

Kada se održava SladoLent 2019? Dravska promenada Festivala Lent ugostit će SladoLent po deveti put. Promenada vrhunske slovenske kuhinje održava se od 2011. godine, a tijekom Festivala Lent održava se svake večeri u tri otvorene kuhinje uz Dravu.

Važna informacija
Kada?
do
Gdje?
Dravska promenada Festivala Lent, Maribor
Organizator
Facebook događaj
Ulaznica
4,00 €

SladoLent 2019 održat će se od 21. do 29. junija, sa 31 slovenskimi chefi, 67 srčki in 15 vinarji. V superkratkem času boste lahko preizkusili jedi vrhunskih chefov, in to za 4 eura.

SladoLent 2019 bo ob Dravi potekal med 21. in 29. junijem.
SladoLent 2019 bo ob Dravi potekal med 21. in 29. junijem.

Eden najboljših slovenskih chefov Janez Bratovž (JB restavracija) je na SladoLentu vsako leto zato: “… ker je to posebna izkušnja, saj v svoji restavraciji ne morem imeti takšnega kontakta z gosti, tukaj pa kuham in hkrati kramljam z njimi, vzdušje je res posebno, vsi uživamo, gostje v hrani, mi z gosti”. Za najboljšega mariborskega chefa Davida Vračka (Restavracija MAK) pa je SladoLent “… rokenrol, ker pridejo najboljši, ki v te majhne jedi vložijo veliko truda, znanja, spretnosti, domišljije, ustvarjalnosti, in to se dogaja sredi Maribora, med množico, ki hodi na Lent in vse to poskuša in uživa.”

Brioš chefa Kavčiča.
Brioš chefa Kavčiča.

Program 9. SladoLenta (vsak večer od 19.00 do 00.00)

21. junij
Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu, Zemono, 4 srčki)
Jure Tomič (Ošterija Debeluh, Brežice, 3 srčki)
Mojmir Šiftar (Restavracija Evergreen, Smlednik, 2 srčka)

22. junij
Simon Bertoncelj (Restavracija Julijana, Bled, 3 srčki)
Sebastjan Plevčak (Restavracija Sedem, 2 srčka)
Davorin Verlič (City Terasa, Maribor, 1 srček)

23. junij
Janez in Tomaž Bratovž (JB restavracija, Ljubljana, 4 srčki)
David Vračko (Restavracija Mak, Maribor, 3 srčki)
Andrej Kuhar (Gostilna Zorko, Boreci, 1 srček)

24. junij
Igor Jagodic (Restavracija Strelec, Ljubljana, 3 srčki)
Uroš Štefelin (Vila Podvin, Radovljica, 3 srčki)
Jorg Zupan (Atelje, Ljubljana, 3 srčki)

25. lipnja
Grega Vračko (Hiša Denk, Zg. Kungota, 4 srčki)
Metka in Grega Repovž (Gostilna Repovž, Šentjanž, 3 srčki)
Miha Dolinar (Restavracija Milka, Kranjska Gora, 2 srčka)

26. junij
Luka Košir (Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom, 3 srčki)
Jakob Pintar (TaBar, Ljubljana, 3 srčki)
Damjan Fink (Hiša Fink, Novo Mesto, 2 srčka)

27. junij
Ago Špacapan (Hiša Špacapan, Komen, 3 srčki)
Daniel Sukič (Restavracija Kodila, Markišavci, 2 srčka)
Ivan Kastelic (Bar Pr’Mrtinet, Luče pri Grosupljem, 1 srček)

28. junij
Marko Pavčnik (Pavus – grad Tabor, Laško, 3 srčki)
Luka Gmajner in Marko Magajne (Galerija okusov, Novo Celje, 2 srčka)
Jure Brložnik (Miza za štiri, Maribor, 2 srčka)

29. junij
Boštjan Pavli (Restavracija Harfa, Ljubljana, 2 srčka)
Denis Vrbnjak (Rožmarin, 1 srček) in Gregor Jager (Gostilna Maribor, 1 srček)
Nejc Dobaj (Fudo, Maribor, 1 srček)

Više informacija

Više informacija:
facebook.com

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.