Tjedan restorana 2019. i ove će godine trajati 10 dana, a fokus će biti na sljubljivanju vina. Prvi najukusniji tjedan u godini održat će se između 29. ožujka i 7. travnja.
Teden restavracij 2019 je pred vrati! Sodeč po spletni strani Tedna restavracij letos sodeluje 105 gostiln in restavracij, ki bodo svojim gostom ponudile pomlad na krožnikih, v treh (ali več) dejanjih, s pozdravom chefa in vinsko spremljavo. Letošnji pomladni Teden restavracij bo trajal od 29. marca do 7. aprila, cena menijev je 19 eura.
![Dvor Jezeršek, sipa in bob](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2019/03/dvor-jezersek-meni-tr-sipa-in-bob-foto-primoz-bregar-660x440.jpg)
Kot ste verjetno ugotovili, bo letošnji teden potekal z dvotedensko zamudo, kar pa je lahko samo dobro. Toliko daljše prebujanje narave pomeni več svežih, mladih, spomladanskih živil z vrtov, travnikov in iz gozdov. Chefovski meniji Tedna restavracij bodo tako še bolj brsteči, gostje pa zaradi tega še bolj zadovoljni. Letošnja Tedna restavracij (spomladanski in jesenski) uvajata – ob doplačilu – “obvezno” vinsko spremljavo k menijem. Seveda pa bodo chefi pri pripravi menijev upoštevali tudi vse dosedanje poudarke, ki jih je v prejšnjih letih uvedel Teden restavracij: lokalno in ustvarjalno; ne le dobro, tudi lepo; prijazno do narave in pozdrav iz kuhinje.
![Shambala, sladica](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2019/03/shambala-meni-tr-sladica-kot-dodatna-ponudba-foto-peter-irman-660x434.jpg)
Na spomladanskem dogodku Teden restavracij 2019 se bodo prvič predstavili:
- Gostilna Francl, Zagrad
- Kraljeva hiša, Bled
- Restavracija Okusi Krasa, Komen
- Restavracija Kodila, Markišavci
- B-restavracija, Ljubljana
- Kevder, Brezovica
- Koroška hiša Pri lipi, Muta
- Restavracija Ajda, Sevnica
Više informacija:
vivi.si