Nakon što se "drip" kava već proslavila u barovima diljem svijeta, ovaj način pripreme čaja sada seli i u barove. Inače, riječ je o provjerenoj metodi među ljubiteljima čaja, a za novootvoreni i izrazito minimalistički Tokyo Saryo bar kažu da je prvi bar na svijetu koji poslužuje čaj na ovakav način.
Vsi strastni pivci čaja verjetno poznate ”drip” čaj, način priprave, kjer čaj počasi kaplja skozi filter. Podoben način priprave uporabljajo tudi za kava in je v zadnjem obdobju pravi hit. Strežejo jo tudi v restavracijah z Michelinovimi zvezdicami.
ČITAJ VIŠE: Najmaštovitije vrećice čaja
Prvi ”drip” čaj, tudi čaj tretje generacije, strežejo v novem tokijskem lokalu Tokyo Saryo, ki je zasnovan skrajno minimalistično. Čaj nastaja v posebnem aparatu s keramičnim lijakom, v katerem vam čez liste čaja polijejo vročo vodo, ki potem počasi kaplja v skodelico.
Galerija – lokal Tokyo Saryo:
Više informacija:
tokyosaryo.jp