Kako i priliči pravom primorskom gradu, Piran ima i konkretnu ponudu restorana na svojoj šetnici, samo nekoliko koraka od mora. Jedan od poznatijih i već dulje vrijeme postoji restoran Tri vdove, u osnovi riblji restoran, ali nudi mnogo toga i za izbirljivce koji ne jedu ribu. Specijalitet restorana je...
Prešernovo nabrežje 4
Piran/Pirano
Kot se za pravo obmorsko mesto spodobi, ima tudi Piran konkretno ponudbo restav – racij na svoji promenadi, le nekaj korakov od morja. Ena bolj znanih in tudi že lep čas prisotnih je restavracija Tri vdove, v osnovi ribja restavracija, ki pa ponuja precej tudi za tiste izbirčneže, ki ne jedo rib. Specialiteta restavracije je grdobina z jurčki v pečici, kar pomeni, da preko tega ne moremo, seveda je nujno potrebno poskusiti njihovo rižoto s škampi in jurčki. A vendarle je potrebno nekje začeti in avokado z rakci, tris z morskimi sadeži ali kakšna druga hladna predjed bodo kar primeren način uvoda v pravo primorsko “guštiranje”. Sledi seveda juha, ki naj bi prijala tudi v vročih dneh; glede na to, da smo ob morju, si seveda privoščimo pravo ribjo ali škampovo juho. Po tem aromatičnem uvodu se lahko podamo v pravi svet morskih užitkov. Pedoči na buzaro nam bodo prav gotovo prijali, prav tako ostale školjke, ki nam jih pripravijo na vse mogoče načine. Neodločneži, ki se ne bodo mogli odločiti med izbiro, naj izberejo ribjo ploščo ali krožnik, kjer bodo dobili vpogled v ponudbo. Kdor pa je pravi gurman, ne more spregledati grdobininega repa z jurčki, pečenega v pečici. Kljub temu da je poudarek na morski hrani, si vseeno lahko privoščimo biftek z zelenim poprom ali ombolo na žaru, seveda ne moremo zgrešiti z naročilom krožnika mešanega mesa. Za zaključek nam bodo pri Treh vdovah spekli še palačinke ali postregli domač sladoled, mi pa lahko le še uživamo v pogledu na Piranski zaliv.