Bliže nam se blagdani, au ovo vrijeme dobro je za kuhinju imati asa u rukavu. Na to je mislio i Dragan Marjanović, glavni kuhar gostionice i pizzerije Kaval, koji nas je na posljednjoj kuharskoj akademiji CITY CHEF 2015. naoružao s čak četiri. Uživali smo u pripremi salate s hobotnicom, njokima od kestena sa škampima i ribom, srednje pečenom junećem odresku s pečenim krumpirom i slatko-slanim desertom te sezonu 2015. završili u velikom stilu. Dobrog druženja nije nedostajalo, pa ni dobre kapljice i službene vode Jamnice.
Zastor je padel še nad eno kuharsko akademijo CITY CHEF (Kuharska akademija – CITY CHEF – decembrska praznovanja), s čimer je padel tudi zastor nad sezono 2015, saj je bila to zadnja v letošnjem tem letu. Tudi na zadnji akademiji, ki zopet potekala v prenovljenem salonu Bosch in Siemens, smo zahvaljujoč kuharskemu velemojstru Draganu Marjanoviću, glavnemu kuharju Gostilnice in pizzerije Kaval, brez katerega ne mine kuharska akademija CITY CHEF, dodobra razširili svoj repertoar kuharskega znanja.
Spretno in z obilico humorja nas je popeljal in angažiral pri pripravi hobotnice v solati, kostanjevih njokov z gamberi in ribo, pečenega krompirja in govejega zrezka ter sladice s kozjim sirom, ki je lepo zaokrožila tri urice druženja ob štedilniku. Ob hrani pa je naše brbončice razvajalo tudi različno vino in uradna voda dogodka Jama.
ČITAJ VIŠE: Puls: Cooking Academy - CITY CHEF - talijanska kuhinja
Recept: Hobotnica v solati
Sestavine za hobotnico v solati:
- hobotnica
- jušna osnova
- 1 list lovora
- 1 kozarec črnih/zelenih oliv
- paradižnik češnjevec
- 2 češnja češnjaka
- 1/2 kg kuhanega krompirja
- maslinovo ulje
- sol i papar
- ocat
- peršin
Hobotnico očistimo in jo kuhamo z jušno zelenjavo nekje od ene ure do ure in pol (odvisno od velikosti hobotnice), da se zmehča. Ko se hobotnica ohladi, jo olupimo in narežimo na kolobarje. Dodamo narezane olive in paradižnik, nasekljan oz. nariban česen ter na kocke narezan kuhan in že ohlajen krompir. Vse skupaj začinimo s soljo in poprom, prelijemo z olivnim oljem ter dobro premešamo. Dodamo še kis, posujemo s peteršiljem in solata je pripravljena, da jo postrežemo.