FBピクセル

アウディ アーバンスフィア コンセプト: アウディ最大のインテリアを備えた権威あるコンセプト

Audi Urbansphere Concept; Foto: audi-mediacenter.com

Audi Urbansphere Concept predstavlja najnovejšo študijo Audijeve električne avtonomne prihodnosti. Fokus predstavljenega koncepta je vožnja skozi gosto poseljena velemesta.

Audi Urbansphere Concept sta s skupnimi močmi oblikovala Audijeva studia za dizajn iz Pekinga in Ingoldstadta. Prvo je bila oblikovana notranjost, nato pa so, glede na te potrebe, dodali še zunanjo podobo električnega avtomobila. Namen koncepta je namreč v tem, da priskrbi potnikom umirjeno in udobno mesto, medtem ko se le ti prevažajo skozi vsakdanji vrvež velemesta. Notranjost ponuja štiri sedeže v dveh vrstah. Zaradi obilice prostore se lahko sedeži nagibajo do 60˚, vgrajeni pa imajo tudi počivalnike za noge, ki se samodejno ʺpripeljejoʺ iz sedeža. Naslonjala za glavo imajo vgrajen zvočnik in se skorajda ovijejo okoli potnikove glave, za večji občutek zasebnosti.

Zabavni sistem za potnika v drugi vrsti se nahaja na prozornem zaslonu, ki se razteza skorajda čez celotno širino avtomobila in se ʺspustiʺ izpod stropa. Potnika si lahko zaslon delita, ali pa ga razdelita na polovico in počneta vsak svoje stvari. Potniki so ves čas pod nadzorom kamer, ki spremljajo očesne premike. Tudi ko je sedež v povsem ležečem položaju, lahko potniki zgolj s kretnjami nadzorujejo naprave v avtomobilu. Senzorji zaznajo stres in po potrebi potniku ponudijo zagon aplikacije za meditacijo. Armaturna plošča je narejena iz lesene površine, ki se razteza čez celotno širino avtomobila, nanjo pa so projecirani merilniki, gumbi in drugi sistemi. Urbansphere je opremljen s 4. stopnjo avtonomnih sistemov, še vedno pa ima na voljo konvencionalne metode za upravljanje, v primeru, da si želi voznik vozit sam.

Audi Urbansphere Concept; Foto: audi-mediacenter.com

Na slikah se ne opazi, a je Urbansphere med večjimi avtomobili. V dolžino meri 5,51 metrov in ima največji volumen notranjosti, ki smo mu bili kadarkoli priča pri znamki Audi. Zunanja podoba Audi Urbansphere spominja na mešanico križanca in kombija in je izredno minimalistična. Urbansphere se vozi na Audijevi električni platformi Audi Premium Platform Electric in ima baterijo s kapaciteto 120kWh. Z njo bo mogoče prevoziti do 750 kilometrov dolgo pot. Futuristični koncept naj bi imel dva elektromotorja, ki bosta skupaj proizvedla 396 konjskih moči690 njuton metrov navora. Povsem dovolj, glede na to, da je v primeru koncepta Urbansphere udobje na prvem, hitrost pa šele na drugem mestu.

詳しくは

アウディ

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。