イースターが近づいています。あなたはすでにチョコレートの卵とウサギを買いだめしています (そしておそらくそれらを空にしています)。卵を購入する必要があり、お祭りが始まります。おっと、もう一つ忘れてしまいました。今年家で作る卵の染料の材料ですよね?卵を染色する自然なプロセスについて何も知らない場合は、家庭で卵用の天然染料を作る方法についての答えを見つけました。忍耐と意志があれば、あなたのピルチはこの地で最も美しいものになるでしょう。
みんな 年, ko se približujejo velikonočni prazniki, ljudje po svetu barvajo jajca v 異なる色. In ste se kdaj vprašali, od kod izvira ta 伝統?
Obstaja namreč veliko teorij ああ barvanju pirhov。 V zahodnem svetu se je uveljavila 理論、 はい 卵 象徴する また 誕生 と 人生 po koncu 冬. Obstaja tudi 理論、 それ Jezusova mati na dan njegovega križanja prinesla košaro z jajci, ki so se obarvala v rdečo barvo kot simbol njegove krvi. Znana je tudi zgodba o angleškem kralju Edvardu Iにある 13. stoletju za velikonočne praznike vedno naročil, naj se pobarva 450 pirhov, ki so jih razdelili kot 贈り物 med ostala kraljevska gospodinjstva.
Teorij o pirhih je še nešteto, vi pa izberite tisto, v katero želite verjeti. In zdaj, ko smo 見つけた, zakaj (verjetno) praznujemo veliko noč, je čas, da ugotovimo tudi, kako naravno pobarvati pirhe また kako doma narediti naravna barvila za jajca, ki bodo poskrbela, da vam uspe ustvariti nežno obarvane pirhe と stoodstotno naravno pripravljeno jed.
Kdaj barvati jajca – med ali po kuhanju?
それらは存在します dva načina, kako barvati jajca – vroč と hladen.
1. で vročem načinu barvanja gre za to, da jajca kuhate v vodi z naravnimi sestavinami za barvanje. Ko voda zavre, so pripravljena. Vroč 道 barvanja pirhov je hitrejši.
2. Lahko pa se lotite tudi hladnega načina baravnja, pri katerem najprej skuhate jajca in jih postavite v hladilnik また hranite na sobni temperaturi。 V 容器 nalijte vodo (glede na količino jajc, ki jih naenkrat barvate) in jo pustite, da zavre. V vrelo vodo dodate naravne sestavine za barvanje in počakajte, da obarvajo vodo. Zmanjšajte moč kuhalne plošče, pokrijte 容器 と pustite vodo vreti še 15 minut.
Naravno barvilo je pripravljeno, ko je voda obarvana močneje, kot si želite, da so pirhi. To pa zato, ker želite, da se bo dobro prijela barva. V obarvano 水 dodajte nekaj žlic kisa (glede na količino vode). Jajca pomočite v barvo za 30 minut. Ko dosežejo želeno barvo, jih hranite v hladilniku.
で vročem načinu barvanja gre za to, da toplota ‘nasiti’ jajčno lupino, zato se ta tudi intenzivnejše obarvajo. Pri metodi hladnega barvanja se barva ne porazdeli enakomeno, a zato ustvarite pastelno obarvana jajca. Kateri način priprave prihov je boljši, presodite glede na to, kako želite, da je videti končni izdelek.
In katera naravna barvila za jajca lahko uporabite?
RDEČA: čebulni olupki, sok vloženih češenj
MODRA: rdeče zelje, borovnice, grozdni sok
BEŽ: kava, črni čaj
ORANŽNA: čebula, korenje
RUMENA: kurkuma, paprika in čili v prahu
ZELENA: peteršilj, špinača, olupki jabolk
VIJOLIČASTA: 赤ワイン
ROZA: rdeča pesa