正しいスイカの選び方は?これまではジューシーで甘いスイカを楽しみにしていたかもしれませんが、皮の下では失望が待っていました。スイカを丸ごと買うのは宝くじだと思ったら大間違い。これらのトリックを使えば、いつでも思いどおりの、つまりジューシーで甘いスイカを買うことができるようになります。
Kako izbrati pravo lubenico? Verjetno ga ni sadeža, ki je bolj povezan s poletjem kot prav lubenica. Sestavlja jo približno 90 odstotkov vode, drobtinice pa so pobrale 繊維, zaradi česar je lubenica pozitivna za prebavo, saj je polna antioksidantov, ki čistijo organizem. Ima zelo malo kalorij in je verjetno najbolj osvežilen poletni sadež. A le, če je ravno prav zrela. In kako to vemo, če ne kupimo zgolj polovičke ali pa četrtinke in torej ne vidimo njenega rdečega mesa? Preprosto.
続きを読む: レシピ:スイカゼリー - スイカからゼリーを作るには?
初めに lubenico potežkajte. Če je nekoliko težja, kot ste pričakovali za njeno velikost, potem je zrela, sicer pa nima dovolj soka. Drugi znak, da gre za sočno in sladko lubenico, je njen zven. Ta mora biti lep, ko s členki prstov potolčete po njej na vseh straneh (zvok ne sme biti zamolkel oz. top). To sta ključna znaka, ki kažeta na zrelost plodu. Tretji način preverjanja kakovosti lubenice je mesto, na katerem je lubenica sedela med zorenjem. Tega izdaja rumen (lahko tudi bel ali svetlo zelen) ”madež”. Večja ko je rumena površina, dlje je zorela. Če se poklopijo vse te tri lastnosti, ste lahko 100-odstotno prepričani, da je to lubenica, ki jo želite! Tako, zdaj veste, kako izbrati pravo lubenico!