FBピクセル

ドレンスカの最高のレストラン: 美食家のための 5 つの料理の楽園

ここ数年、ドレンスカは多くの優秀なシェフと本格的な料理の物語を誇り、スロベニアの真の料理の中心地としての地位を確立しました。以下の料理天国をチェックしてみませんか。きっとよだれが出るでしょう。

Hiša Fink, Novo mesto

V hiši Fink ima glavno besedo chef Damijan Fink, ki je s svojo ustvarjalnostjo prepričal tudi mednarodno gastronomsko javnost. S svojimi jedmi se priklanja kulinarični dediščini območja, izbor sestavin pa je predvsem lokalnega značaja. Od domačega zelenjavnega vrta, bližnjega gozda in sosednjega travnika. Ob odlični hrani se seveda prileže tudi dobra kapljica, ob bogati vinski kleti pa ne boste ostali praznih rok.

Foto: Hiša Fink

Oštarija Herbelier, Dolenjske toplice

V Dolenjskih toplicah nadvse navdihujočo zgodbo piše chef Robert Gregorčič z ekipo. Enostavne, a nadvse okusne jedi temeljijo na izbranih okusih letnih časov in svežih lokalnih sestavinah. Z veliko mojstrstva obujajo pozabljene avtohtone recepte in jim ob vonju zelišč vdahnejo novo podobo ter okus. S svojimi vrhunskimi kulinaričnimi tehnikami in bogato zakladnico znanja iz Oštarije brez dvoma ne boste odšli slabe volje, ali pa, bog ne daj, lačni.

Foto: Oštarija Herbelier

Gostilna Repovž, Šentjanž

Ekološka kmetija, ki se je skozi leta preobrazila v eno najbolj prepoznavnih gostiln na Dolenjskem, je pristala celo na radarju slovitega Michelina in si prislužila naziv Bib Gourmand za kakovosten krožnik. Kuhinja temelji na bogastvu podeželja in stoletni tradiciji, ob ekoloških živilih, ki v veliki meri izvirajo iz domačih logov, pa potešijo še tako zahtevne brbončice. Vinska karta, ki obsega najboljša dolenjska in ostala slovenska vina, vas ne bo pustila ravnodušnih.

Foto: Gostilna Repovž

オステリア・デベルフ、ブレジツェ

V Brežicah vajeti v svojih rokah drži chef Jure Tomič, ki ga številni uvrščajo v sam slovenski kulinarični vrh. Družinska restavracija, ki je v celoti uresničila visoko zastavljene ambicije, slovi po sezonski a la carte ponudbi kot tudi degustacijskih menijih, izbirate pa lahko med različnim številom hodo, odvisno od navdiha chefa in ponudbe svežih sestavin.

Foto: Oštarija Debeluh

Tri lučke, Krško

Kuhinja, kjer se prepletajo svetovni trendi in lokalne sestavine, domuje v priljubljenih Treh lučkah. Posebno pozornost chef Dejan Mastnak namenja kakovostnim sestavinam in sezonsko svežim komponentam, pri tem pa se posebej potrudi ohraniti okus domačnosti in pristnosti. Poleg lokalnih sestavin, se občasno ne branijo niti bolj eksotičnih živil, ki oplemenitijo ponudbo in jo naredijo še bolj živobarvno.

Foto: Tri lučke

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。