fbpx

De bästa restaurangerna i Dolenjska: 5 kulinariska paradis för gourmeter

Under de senaste åren har Dolenjska etablerat sig som ett riktigt kulinariskt centrum i Slovenien, eftersom det kan skryta med ett gäng utmärkta kockar och autentiska kulinariska berättelser. Kolla in följande kulinariska himmelrike och du kommer utan tvekan att dregla.

Hiša Fink, Novo mesto

V hiši Fink ima glavno besedo chef Damijan Fink, ki je s svojo ustvarjalnostjo prepričal tudi mednarodno gastronomsko javnost. S svojimi jedmi se priklanja kulinarični dediščini območja, izbor sestavin pa je predvsem lokalnega značaja. Od domačega zelenjavnega vrta, bližnjega gozda in sosednjega travnika. Ob odlični hrani se seveda prileže tudi dobra kapljica, ob bogati vinski kleti pa ne boste ostali praznih rok.

Foto: Hiša Fink

Oštarija Herbelier, Dolenjske toplice

V Dolenjskih toplicah nadvse navdihujočo zgodbo piše chef Robert Gregorčič z ekipo. Enostavne, a nadvse okusne jedi temeljijo na izbranih okusih letnih časov in svežih lokalnih sestavinah. Z veliko mojstrstva obujajo pozabljene avtohtone recepte in jim ob vonju zelišč vdahnejo novo podobo ter okus. S svojimi vrhunskimi kulinaričnimi tehnikami in bogato zakladnico znanja iz Oštarije brez dvoma ne boste odšli slabe volje, ali pa, bog ne daj, lačni.

Foto: Oštarija Herbelier

Gostilna Repovž, Šentjanž

Ekološka kmetija, ki se je skozi leta preobrazila v eno najbolj prepoznavnih gostiln na Dolenjskem, je pristala celo na radarju slovitega Michelina in si prislužila naziv Bib Gourmand za kakovosten krožnik. Kuhinja temelji na bogastvu podeželja in stoletni tradiciji, ob ekoloških živilih, ki v veliki meri izvirajo iz domačih logov, pa potešijo še tako zahtevne brbončice. Vinska karta, ki obsega najboljša dolenjska in ostala slovenska vina, vas ne bo pustila ravnodušnih.

Foto: Gostilna Repovž

Osterija Debeluh, Brežice

V Brežicah vajeti v svojih rokah drži chef Jure Tomič, ki ga številni uvrščajo v sam slovenski kulinarični vrh. Družinska restavracija, ki je v celoti uresničila visoko zastavljene ambicije, slovi po sezonski a la carte ponudbi kot tudi degustacijskih menijih, izbirate pa lahko med različnim številom hodo, odvisno od navdiha chefa in ponudbe svežih sestavin.

Foto: Oštarija Debeluh

Tre lampor, Krško

Kuhinja, kjer se prepletajo svetovni trendi in lokalne sestavine, domuje v priljubljenih Treh lučkah. Posebno pozornost chef Dejan Mastnak namenja kakovostnim sestavinam in sezonsko svežim komponentam, pri tem pa se posebej potrudi ohraniti okus domačnosti in pristnosti. Poleg lokalnih sestavin, se občasno ne branijo niti bolj eksotičnih živil, ki oplemenitijo ponudbo in jo naredijo še bolj živobarvno.

Foto: Tri lučke

Med dig sedan 2004

Från år 2004 vi undersöker urbana trender och informerar vår community av följare dagligen om det senaste inom livsstil, resor, stil och produkter som inspirerar med passion. Från 2023 erbjuder vi innehåll på stora globala språk.