FBピクセル
Foto: IG @japancandybox

ふわふわとろけるどら焼きレシピ

Japonska sladica

Če obožujete palačinke, potem morate poskusiti japonske palačinke dorayaki, ki navdušujejo s svojo teksturo in okusom.

Palačinke dorayaki so tradicionalna poslastica v Deželi vzhajajočega sonca. Gre za manjše in debelejše palačinke, ki jih na Japonskem jedo kot sendvič, saj se med dve puhasti palačinki namaže sladka pasta iz fižola adzuki. Če te japonske dobrote nimate pri roki, lahko uporabite tudi tradicionalne namaze za palačinke, na primer marelično marmelado ali Nutello.

Palačinke dorayaki je zelo enostavno pripraviti – rabite le šest sestavine, ki jih bo večina med vami našla v svojem hladilniku ali v shrambi! Ste pripravljeni?

Recept za palačinke dorayaki

原料

  • 150 gramov moke
  • 110 gramov sladkorja
  • 3 žlice vode ali mleka
  • 大きな卵 2個
  • 蜂蜜 大さじ1
  • 重曹 小さじ1
  • rastlinsko olje
  • namaz po želji

準備

Jajca zmešajte s sladkorjem in medom ter spenite. Sodo bikarbono raztopite v vodi ali mleku. Dobro premešajte in zmes vlijte v jajca. Moko presejte in jo med mešanjem postopoma dodajajte jajcem, dokler ne dobite gladke zmesi.

V ponvi segrejte malo rastlinskega olja in dodajte maso za palačinke – naredite krog s premerom do 10 centimetrov. Palačinko pecite tako dolgo, dokler se na površini ne začnejo pojavljati mehurčki. Palačinko obrnite in pecite, dokler ne dobi na obeh straneh lepe zlatorjave barve. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite vse mase za palačinke.

Namaz, ki ste ga izbrali, radodarno namažite med dve palačinki in postrezite še tople. Pa sladek dober tek!

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。