fbpx
Foto: IG @japancandybox

Dorayaki-pandekager: en opskrift på luftige pandekager, der smelter i munden

Japonska sladica

Če obožujete palačinke, potem morate poskusiti japonske palačinke dorayaki, ki navdušujejo s svojo teksturo in okusom.

Palačinke dorayaki so tradicionalna poslastica v Deželi vzhajajočega sonca. Gre za manjše in debelejše palačinke, ki jih na Japonskem jedo kot sendvič, saj se med dve puhasti palačinki namaže sladka pasta iz fižola adzuki. Če te japonske dobrote nimate pri roki, lahko uporabite tudi tradicionalne namaze za palačinke, na primer marelično marmelado ali Nutello.

Palačinke dorayaki je zelo enostavno pripraviti – rabite le šest sestavine, ki jih bo večina med vami našla v svojem hladilniku ali v shrambi! Ste pripravljeni?

Recept za palačinke dorayaki

Ingredienser

  • 150 gramov moke
  • 110 gramov sladkorja
  • 3 žlice vode ali mleka
  • 2 store æg
  • 1 spiseskefuld honning
  • 1 tsk bagepulver
  • vegetabilsk olie
  • namaz po želji

Forberedelse

Jajca zmešajte s sladkorjem in medom ter spenite. Sodo bikarbono raztopite v vodi ali mleku. Dobro premešajte in zmes vlijte v jajca. Moko presejte in jo med mešanjem postopoma dodajajte jajcem, dokler ne dobite gladke zmesi.

V ponvi segrejte malo rastlinskega olja in dodajte maso za palačinke – naredite krog s premerom do 10 centimetrov. Palačinko pecite tako dolgo, dokler se na površini ne začnejo pojavljati mehurčki. Palačinko obrnite in pecite, dokler ne dobi na obeh straneh lepe zlatorjave barve. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite vse mase za palačinke.

Namaz, ki ste ga izbrali, radodarno namažite med dve palačinki in postrezite še tople. Pa sladek dober tek!

Med dig siden 2004

Fra år 2004 vi forsker i urbane tendenser og informerer vores fællesskab af følgere dagligt om det seneste inden for livsstil, rejser, stil og produkter, der inspirerer med passion. Fra 2023 tilbyder vi indhold på store globale sprog.