12 月でホリデーシーズンであることはどうやってわかるのでしょうか?キッチンがシナモンの香りになったら!シナモンスターは、見た目も味もお祝いのテーブルを華やかに彩る、儚げなクリスマスケーキです。はちみつのような食感なので、硬くなる心配がないクッキーのひとつです。
Skoraj nič v decembru ne pričara prazničnega vzdušja, topline in domačnosti kot vonj po cimetu. Cimetove zvezdice so tako kot kuhano vino tipičen predstavnik decembra. Ti sladki piškoti so vsaj tako dobri, kot so lepi, zato ne smejo manjkati na nobeni praznični mizi.
続きを読む: レシピ: カリカリピーナッツクッキー
V nadaljevanju vam predstavljamo recept za hrustljave piškote s cimetom in belo glazuro.
Recept – cimetove zvezdice/cimetovi piškoti:
Sestavine – cimetove zvezdice/piškoti:
- 500 g zmletih mandljev
- 5 beljakov
- 480 g sladkorja v prahu
- 2 žlički mletega cimeta
Postopek priprave cimetovih zvezdic/piškotov:
Iz beljakov stepemo sneg. Ko ni še povsem čvrst, enakomerno dodajamo 450 gramov sladkorja. Stepamo 10 minut, da nastane čvrst sneg. Zmešamo cimet in mandlje, vmešamo v sneg in postavimo v hladilnik za približno eno uro. Pred tem damo pet žlice le-tega v hladilnik posebej. Pripravimo dva peki papirja. Enega posujemo s preostalim sladkorjem in nanj nadevamo maso, ki jo prekrijemo z drugim peki papirjem. Razvaljamo na približno en centimeter debeline. Odstranimo papir in z modelčkom ali ročno izrežemo zvezdice. Te preložimo na pekač, obložen s peki papirjem, in premažemo s prihranjenim snegom. Pustimo, da se masa vsaj dve uri suši na zraku. Piškote pečemo 10 minut pri temperaturi 160 stopinj Celzija. Ko se nekoliko ohladijo, jih prestavimo na rešetke, da se ohladijo do konca. Postrežemo. Pa veselo sladkanje!