アプリコットジャムより美味しいものは何ですか?自家製アプリコットジャム、他にもなんと!おそらく最も古典的な甘いフルーツスプレッドですが、ドーナツ、クロワッサン、クッキーなど、多くのデザートの材料としても使用されています。
このレシピは、 marelično marmelado brez želatine smo izmaknili iz babičine kulinarične skrinje idej. In kaj je skrivnost, da je ta domača marelična marmelada tako zelo dobra? Kot pri vsaki dobri marmeladi je tudi skrivnost te marelične marmelade prvovrstno sadje. Zato je pomembno, da marelično marmelado kuhate iz marelic, ki so dozorele na drevesu in ne v trgovini in ki po obiranju kar najhitreje končajo v loncu za razkuhavanje.
V nadaljevanju vam predstavimo recept za domačo marelično marmelado, ki je ravno prav sladka, pristnega in naravnega okusa in ne pregosta. Nima nobenih umetnih dodatkov, kljub temu pa bo ob pravilnem hranjenju zdržala vsaj 1年!
続きを読む: レシピ:ニワトコの花から作るニワトコジャム
Namig. Marelično marmelado lahko odišavimo z limonino lupinico ali sokom, vaniljo, cimetom, konjakom, mletimi klinčki ipd., a je treba biti pri tem zelo zmeren, da ne povozimo nežnega okusa marelic.
ゼラチンを使わない自家製アプリコットジャムのレシピ:
ゼラチンを使わない自家製アプリコットジャムの材料:
- 新鮮なアプリコット 1kg
- 普通の砂糖 80dag
ゼラチンを使わない自家製アプリコットジャムの作り方:
Ko marelice operemo, jih razkoščičimo in razrežemo. Preložimo jih v večjo posodo za kuhanje in po njih potresemo sladkor. Pokrijemo in pustimo stati cca 24 ur. Pri dobri marmeladi namreč ni bližnjic. Po pretečenem času marelice kuhamo na zmernem ognju toliko časa, da zavrejo. Vmes stalno mešamo! Ko zavrejo, jih pustimo vreti še 5 minut ali kakšno minut dlje in s površine pobiramo peno, nato pa posodo odstavimo. Zmešamo jih s paličnim mešalnikom in prelijemo v kozarce, ki smo jih prej segreli v pečici, ogreti na 100 stopinj Celzija. Kozarce hermetično zapremo, obrnemo s pokrovčkom navzdol, pokrijemo s krpo in pustimo, da se počasi ohladijo. Pa dober tek!