FBピクセル

レシピ:ゼラチンを使わない自家製アプリコットジャム

Recept za domačo marelično marmelado.

Kaj je boljše kot marelična marmelada? Domača marelična marmelada, kaj pa drugega! Gre verjetno za najbolj klasičen sladek sadni namaz, ki pa je tudi sestavina premnogih sladic, med njimi krofov, rogljičkov in piškotov.

このレシピは、 marelično marmelado brez želatine smo izmaknili iz babičine kulinarične skrinje idej. In kaj je skrivnost, da je ta domača marelična marmelada tako zelo dobra? Kot pri vsaki dobri marmeladi je tudi skrivnost te marelične marmelade prvovrstno sadje. Zato je pomembno, da marelično marmelado kuhate iz marelic, ki so dozorele na drevesu in ne v trgovini in ki po obiranju kar najhitreje končajo v loncu za razkuhavanje.

Marelično marmelado lahko uporabite tudi kot sestavino za sladice.
Marelično marmelado lahko uporabite tudi kot sestavino za sladice.

V nadaljevanju vam predstavimo recept za domačo marelično marmelado, ki je ravno prav sladka, pristnega in naravnega okusa in ne pregosta. Nima nobenih umetnih dodatkov, kljub temu pa bo ob pravilnem hranjenju zdržala vsaj 1年!

続きを読む: レシピ:ニワトコの花から作るニワトコジャム

Namig. Marelično marmelado lahko odišavimo z limonino lupinico ali sokom, vaniljo, cimetom, konjakom, mletimi klinčki ipd., a je treba biti pri tem zelo zmeren, da ne povozimo nežnega okusa marelic.

ゼラチンを使わない自家製アプリコットジャムのレシピ:

ゼラチンを使わない自家製アプリコットジャムの材料:

  • 新鮮なアプリコット 1kg
  • 普通の砂糖 80dag
焼きたてのパンに自家製アプリコットジャムを添えた朝食はありません。
焼きたてのパンに自家製アプリコットジャムを添えた朝食はありません。

ゼラチンを使わない自家製アプリコットジャムの作り方:
Ko marelice operemo, jih razkoščičimo in razrežemo. Preložimo jih v večjo posodo za kuhanje in po njih potresemo sladkor. Pokrijemo in pustimo stati cca 24 ur. Pri dobri marmeladi namreč ni bližnjic. Po pretečenem času marelice kuhamo na zmernem ognju toliko časa, da zavrejo. Vmes stalno mešamo! Ko zavrejo, jih pustimo vreti še 5 minut ali kakšno minut dlje in s površine pobiramo peno, nato pa posodo odstavimo. Zmešamo jih s paličnim mešalnikom in prelijemo v kozarce, ki smo jih prej segreli v pečici, ogreti na 100 stopinj Celzija. Kozarce hermetično zapremo, obrnemo s pokrovčkom navzdol, pokrijemo s krpo in pustimo, da se počasi ohladijo. Pa dober tek!

2004 年からあなたとともに

年から 2004 私たちは都市のトレンドをリサーチし、情熱を刺激するライフスタイル、旅行、スタイル、製品の最新情報をフォロワーのコミュニティに毎日お知らせします。 2023 年からは、世界の主要言語でコンテンツを提供します。