Holandska omaka v osnovi vsebuje malo sestavin. Gre pa za eno najbolj znanih omak, ki pa marsikoga odvrne od priprave, saj v kulinariki slovi kot ena izmed najtežjih.
Če si ne upate pripraviti holandske omake na klasičen način, imamo za vas hitri recept za njeno pripravo. S sledenjem receptu vam bo njena priprava zagotovo uspela.
オランデーズソース
![](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/04/hollandaise-sauce-product-photo-2021-10-21-04-27-34-utc.jpg)
食材
- バター 200g
- 卵黄 3個
- ライム 1個
- 1 čajna žlička dijonske gorčice
- 1 čajna žlička smetane za kuhanje
- 砂糖 小さじ1
- ½ žličke vinskega kisa
- 塩コショウ
手順
- Z ročnim mešalnikom zmešajte rumenjake skupaj z limetinim sokom, gorčico, smetano, sladkorjem in malo soli.
- V manjšem loncu stopite maslo in ga na kratko zavrite.
- Z vključenim mešalnikom v jajčno zmes počasi dodajajte stopljeno maslo in nadaljujemo z mešanjem. Nato začinimo s soljo in poprom ter dodajte beli vinski kis.