多くの人に人気の春の果物であるイチゴを使ったデザートをお探しなら、家族全員が夢中になる最も簡単なイチゴのルラードのレシピをご覧ください。
V nadaljevanju vas čaka najlažji recept za jagodno rulado, ki ga boste pripravili en, dva tri.
原料
Za testo
- 卵 4個
- 4 velike žlice moke
- 4 velike žlice sladkorja
Nadev z jagodami
- 3 dcl sladke smetane
- 40 dag jagod
準備
Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. Beljake ločite od rumenjakov. Rumenjakom dodajte sladkor in premešajte. V drugi skledi stepite sneg iz beljakov. Mešanici rumenjakov in sladkorja izmenično dodajajte žlico moke in žlico snega ter počasi vmešajte v mešanico. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite moke in snega. Zmes bo na začetku bolj gosta, na koncu pa redkejša in nekoliko peneča.
Pekač obložite s papirjem za peko. Zmes vlijete v pekač in jo na rahlo enakomerno razmažite z lopatico ali žlico. Testo dajte v pečico in pecite največ 10 minut. Ko je površina testa zlate barve, je končano.
Takoj, ko vzamete testo iz pečice, ga prestavite na čisto kuhinjsko krpo – stran s papirjem mora biti navzgor, torej gledati mora proti vam. Papir za peko navlažite s pomočjo kuhinjskega čopiča in vode, da ga lažje odstranite s testa. Papir nežno povlecite, nato pa testo zvijte v krpo in pustite, da se nekoliko ohladi.
Jagode operete, očistite in narežete na koščke želene velikosti. Stepite sladko smetano.
Ohlajeno testo razvaljate, premažete s stepeno smetano, na katero položite narezane jagode in spet zvijete. Rulado lahko posujete s sladkorjem v prahu ali okrasite s stepeno smetano.
とても素敵な走りですね!
この投稿をInstagramで見る